,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1293 29 Δεκεμβρίου 2022 - 3 Ιανουαρίου 2023


  Οι νέες ισορροπίες των εργολάβων
στην κατασκευαστική μάχη του 2023


Συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση το 2022 ένας μεγάλος κύκλος επιχειρηματικών ανακατατάξεων στον ευρύτερο κατασκευαστικό κλάδο - ο οποίος ξεκίνησε το 2020 με το proxy war στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ- και δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται καθώς σειρά γεγονότων κυοφορούνται, ώστε να εκδηλωθούν το 2023.
ΣEΛ. 13



Φορτωμένες με έργα
οι εταιρείες πληροφορικής


Με ιστορικά ρεκόρ στα ανεκτέλεστα υπόλοιπα υπογεγραμμένων συμβάσεων κλείνουν το 2022 οι ελληνικοί όμιλοι πληροφορικής, με αποτέλεσμα να έχουν εξασφαλίσει από τώρα ισχυρές οικονομικές επιδόσεις για τη νέα χρονιά και να μην επηρεαστούν από τυχόν φρενάρισμα στις αναθέσεις δημοσίων έργων το 2023 λόγω των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.
ΣEΛ. 14



Οι αχτίδες φωτός σε μια φρικτή χρονιά

της Λίγοι θα στεναχωρηθούν για το τέλος του 2022. Μια χρονιά στην οποία είδαμε τη βάρβαρη επίθεση ενός αχρείου δεσπότη σε έναν ειρηνικό γείτονα, εκτίναξη του πληθωρισμού και πτώση των πραγματικών εισοδημάτων σε μια παγκόσμια κρίση κόστους διαβίωσης, αύξηση επιτοκίων, ισχυρό δολάριο και ευρείες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση χρέους, αφού σύμφωνα με το ΔΝΤ το 60% των χωρών με χαμηλά εισοδήματα είτε αντιμετωπίζουν είτε βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο να αντιμετωπίσουν σημαντικές δυσκολίες στην εξυπηρέτηση του χρέους.

ΣEΛ. 29



Τα free float και το… δίκιο των Γεράρδων

Η δρομολογούμενη αποχώρηση της εταιρείας Πλαίσιο από το Χρηματιστήριο της Αθήνας αποτελεί αναμφίβολα πλήγμα για την εγχώρια κεφαλαιαγορά. Όχι επειδή η τιμή της δημόσιας πρότασης ήταν χαμηλή, με αποτέλεσμα να «ριχτεί» η μειοψηφία. Αντίθετα.

ΣEΛ. 15


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr