f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1292 22 - 27 Δεκεμβρίου 2022


Φήμες, φήμες, φήμες.

Στα εγκαίνια του Top Parks Πειραιώς της Trade Estates παρευρέθηκε πλήθος CEOs τόσο του λιανεμπορίου όσο και της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Θ. Μπουλούτας, ο οποίος συνδέεται με προσωπική φιλία με τον πρόεδρο της ΑΕΕΑΠ, αλλά και πρόεδρο του ομώνυμου ομίλου Βασίλη Φουρλή.

Εφόσον. εντοπίστηκε, ήταν αδύνατο να μην ερωτηθεί για τη φημολογούμενη είσοδο νέων επενδυτών στην Άκτωρ, κοινώς τη συμμαχία Δ. Κούτρα και κυπριακών κεφαλαίων. Απάντησε αόριστα και μάλλον αναμενόμενα πως «είναι τόσες οι φήμες που συνδέονται με τον όμιλο, που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα».

Στην επόμενη ερώτηση που υπέβαλε η στήλη, τονίζοντας ότι «ο βασικός μέτοχος πουλάει συνήθως, όπως εξάλλου συνέβη και με τις ΑΠΕ», o κ. Μπουλούτας συμφώνησε, προσθέτοντας ωστόσο πως «αν πουλάει, η εταιρεία έχει λόγο».

ΥΓ. Για το τέλος του α' τριμήνου του 2023 πάει η παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου του ομίλου.


Χρυσά. κοκόρια

Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει, λέει ο θυμόσοφος λαός. Και εδώ που τα λέμε, ένα δίκιο το έχει. Και επειδή υπάρχουν πολλοί κοκόροι στο νομοσχέδιο για την Golden Visa, υπάρχουν και ευτράπελα. Και εξηγούμαστε. Με βάση τα όσα δήλωσε προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, το σχετικό νομοσχέδιο που είναι συναρμοδιότητας πολλών υπουργείων, θα κατατεθεί στη Βουλή άμεσα.

Η είδηση, όμως, κρύβεται στις διαρροές των προηγούμενων ημερών. Μία εξ αυτών, για τον διπλασιασμό του ελάχιστου ορίου που απαιτείται για την απόκτηση της Χρυσής Βίζας, τις περιοχές όπου θα ισχύσει αυτή η αύξηση αλλά και τι θα γίνει σε περίπτωση που έχουν κλειστεί προσύμφωνα, εστάλη από το γραφείο υπουργείου, η έδρα του οποίου βρίσκεται στο Σύνταγμα. Και όχι, δεν είναι αυτό που φαντάζεστε, ούτε συστεγάζεται με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τώρα, αν όλες οι διαρροές έφυγαν από το ίδιο email, αν διαρροές για το συγκεκριμένο θέμα έφυγαν και από άλλα υπουργεία ή αν υπήρχε κεντρική απόφαση, θα σας γελάσουμε. Το μόνο που γνωρίζουμε, είναι ότι στον θαυμαστό κόσμο της πολιτικής, μάλλον όλα επιτρέπονται.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr