f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1291 16 - 20 Δεκεμβρίου 2022


Τρέχουν. εγκαίρως

Σε έναν άτυπο αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι ξενοδόχοι, ενόψει της τουριστικής σεζόν του 2023, προκειμένου να προσελκύσουν προσωπικό. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που στρέφονται σε τρίτες για να καλύψουν τις ανάγκες τους Αντίστοιχη τακτική ακολουθούν πλέον συντεταγμένα και οι Έλληνες ξενοδόχοι (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων), οι οποίοι με επιστολή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, αιτούνται την απλούστευση των διαδικασιών μετάκλησης εποχικά εργαζομένων από τρίτες χώρες.

Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι ενέργειές τους θα αποδώσουν καρπούς το 2023. Μάλλον προς το 2024 θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα, όπως συζητείται στα πηγαδάκια.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι φέτος πάνω από 60 χιλιάδες θέσεις έμειναν κενές στα ξενοδοχεία.


Μικρή μετάθεση

Μετατίθεται για τον Ιανουάριο του 2023 η προθεσμία υποβολής φακέλων για τον διαγωνισμό ΣΔΙΤ που αφορά στη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος του Μετρό Θεσσαλονίκης. Η Αττικό Μετρό αποδέχθηκε το αίτημα παράτασης που υπέβαλαν εγχώριοι παίκτες που ενδιαφέρονται για το έργο, προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ περίπου, θέτοντας την 13η Ιανουαρίου ως ημερομηνία υποβολής προσφορών και την αποσφράγισή τους στις 20 Ιανουαρίου.

Το ΣΔΙΤ που αφορά τη λειτουργία και τη συντήρηση των 18 σταθμών της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός-Νέα Ελβετία), της επέκτασης προς Καλαμαριά (25ης Μαρτίου - Μίκρα), των σηράγγων, των σταθμών, τη λειτουργία του μετρό, το ενεργειακό κόστος της και τη διαχείριση του συστήματος συλλογής κομίστρου εκτείνεται σε περίοδο 11 χρόνων.

Παρούσες δηλώνουν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ, αλλά και αρκετοί ξένοι όμιλοι, που μένει να φανεί αν θα συμπράξουν ή θα τοποθετηθούν αυτόνομα στον εν λόγω διαγωνισμό.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr