,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1290 9 - 13 Δεκεμβρίου 2022


  Εισηγμένες: με τρεις άμυνες
κόντρα στην άνοδο των επιτοκίων


Τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελούν ακόμη έναν τρόπο άμυνας των ελληνικών επιχειρήσεων για να περιορίσουν τις επιπτώσεις που θα υποστούν από την άνοδο των επιτοκίων.
ΣEΛ. 13



Τράπεζες: πόσο θα κοστίσουν
τα μέτρα για δάνεια-καταθέσεις


Το ενδεχόμενο κόστος από τις κυβερνητικές προτάσεις για τη στήριξη των νοικοκυριών εξετάζει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Morgan Stanley. Όπως επισημαίνει, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να μελετά τις ακόλουθες προτάσεις για τις ελληνικές τράπεζες.
ΣEΛ. 12



Ποιες θέσεις εργασίας λείπουν
από τα ελληνικά ξενοδοχεία

της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Το 23% των θέσεων απασχόλησης στα ξενοδοχεία δεν καλύφθηκε το 2022, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 60.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την έρευνα «Η απασχόληση στα ξενοδοχεία 2022» που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ).

ΣEΛ. 14



Η δύσκολη ζωή με τα υψηλά επιτόκια

Πριν από έναν χρόνο ο Τζέι Πάουελ πέταξε στα σκουπίδια το βιβλίο των κανόνων που χρησιμοποιούσαν οι επενδυτές παγκοσμίως για περισσότερο από μια δεκαετία. Ο από καιρό «κοιμισμένος» πληθωρισμός άρχισε να ανεβαίνει, καθώς χαλάρωναν τα lockdown της πανδημίας, αλλά για μήνες οι κεντρικοί τραπεζίτες όπως ο πρόεδρος της Fed, απηύθυναν έκκληση στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές να μην πανικοβάλλονται.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr