,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1289 2 - 6 Δεκεμβρίου 2022


  Τα μηνύματα από τα εννεάμηνα

Με έντονο ενδιαφέρον η επενδυτική κοινότητα παρακολουθεί τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου των εισηγμένων εταιρειών, καθώς και τα conference calls που ακολουθούν για την ενημέρωση των αναλυτών.
ΣEΛ. 13



Πώς βλέπουν οι επιχειρήσεις
τις εκλογές και το πολιτικό ρίσκο


Με ενδιαφέρον παρακολουθεί ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας τα σενάρια για το πότε τελικά θα διεξαχθεί η (λογικά, διπλή) εκλογική αναμέτρηση μέσα στο 2023, με τον πρωθυπουργό άλλοτε να δηλώνει πως «μύρισαν εκλογές» και άλλοτε να διαβεβαιώνει ότι οι κάλπες θα στηθούν πολύ κοντά στο τέλος της τετραετίας.
ΣEΛ. 12



Όμιλος Viohalco: η… καυτή θυγατρική
και οι αβεβαιότητες του χειμώνα

της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Από ισχυρή θέση καλείται να αντιμετωπίσει το δύσκολο φετινό χειμώνα ο όμιλος Viohalco, ξεκινώντας από ένα πολύ υψηλό επίπεδο κερδοφορίας στο εννεάμηνο και έχοντας ήδη τοποθετηθεί σε κλάδους και προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας που εμφανίζουν σαφώς θετικές μελλοντικές προοπτικές

ΣEΛ. 14



Κλιματική αλλαγή: η COP27
πέρασε κάτω από τον πήχη


Η σύνοδος COP27 για το κλίμα στο αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ εξαρχής αναμενόταν να είναι δύσκολη. Ο πόλεμος στην Ευρώπη, η εκτίναξη του πληθωρισμού, η ενεργειακή κρίση, η συσσώρευση χρέους, οι ελλείψεις τροφίμων και οι δύσκολες σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας δεν θα ευνοούσαν ποτέ την παγκόσμια συνεργασία για το δύσκολο έργο της μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr