f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1288 25 - 29 Νοεμβρίου 2022


Με μέτρο.

Καλές και χρυσές οι προσπάθειες των τραπεζών και των λοιπών χρηματοοικονομικών φορέων να προωθήσουν επενδυτικά και ασφαλιστικά προϊόντα, ωστόσο όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται με το απαιτούμενο μέτρο και μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση της Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη Βασιλικής Μπώλου, στο πλαίσιο της 4ης Εθνικής Συνδιάσκεψης των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα επαγγελματικά επιμελητήρια, για σειρά καταγγελιών από πελάτες και προς τις τράπεζες και προς τις ασφαλιστικές εταιρείες. Έγινε αναφορά για παράδειγμα, σε πιστοποιημένο τραπεζικό στέλεχος που πούλησε σε γιαγιά ηλικίας 85 ετών επενδυτικό πρόγραμμα. διαρκείας 25 ετών! Της ευχόμαστε να τα χιλιάσει!

Πέραν αυτού, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές κατηγόρησαν για ακόμη μια φορά τις τράπεζες για αθέμιτες πρακτικές και για υφαρπαγές πελατών, ενώ έθεσαν και άλλα ζητήματα του κλάδου, όπως για παράδειγμα τη συμμετοχή στο επόμενο ΕΣΠΑ (υπήρξε κυβερνητική υπόσχεση γι' αυτό) και τη διεξαγωγή εξετάσεων για πιστοποιήσεις σε περισσότερα σημεία της χώρας.


Αλλού η λύση

Η κίνηση της Doppler να ψαλιδίσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 60% με παράλληλη μείωση του υπολοίπου των συσσωρευμένων ζημιών της αποτελεί ζήτημα τεχνικού αλλά και νομικού χαρακτήρα. Γιατί μέσα από αυτή την τεχνική διαδικασία, καταφέρνει να εμπίπτει στα όρια του θεσμικού πλαισίου, σύμφωνα με το οποίο το ύψος των ιδίων κεφαλαίων επιβάλλεται να είναι υψηλότερο από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ωστόσο, τέτοιου είδους χειρισμοί έχουν και τα όριά τους. Άλλωστε η ονομαστική αξία της μετοχής δεν μπορεί να πάει παρακάτω (το 0,04 ευρώ είναι το ελάχιστο επιτρεπτό εκ νόμου όριο) και παράλληλα στις 30/6/2022 τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης ανέρχονταν μόλις στις 461.000 ευρώ. Κερδοφόρα αποτελέσματα χρειάζονται.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr