,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1288 25 - 29 Νοεμβρίου 2022


  Ευ. Μυτιληναίος: την άνοιξη
το επόμενο «μπουμ» στις τιμές αερίου


Την άνοιξη του 2023 τοποθετείται το επόμενο «μπουμ» στις τιμές του φυσικού αερίου, προειδοποιεί ο Ευάγγελος Μυτιληναίoς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos. Ο ίδιος συντάσσεται με τις φωνές εντός Ε.Ε. που διαφωνούν με το προτεινόμενο από την Κομισιόν πλαφόν αερίου στα 275 ευρώ τη μεγαβατώρα.
ΣEΛ. 13



Τα τρία ερωτήματα ξένων θεσμικών
για τις μετοχές πληροφορικής


Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών από Ελλάδα και εξωτερικό για μετοχές πληροφορικής που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Χαρακτηριστική είναι η επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση της Eurobank στις 15 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της οποίας θεσμικοί από Ελλάδα και εξωτερικό παρακολούθησαν παρουσιάσεις από εισηγμένες εταιρείες όπως η Quest Holdings, η Entersoft, η Profile και η Performance Technology.
ΣEΛ. 15



Η ΔΕΗ και δυο funds μάχονται
για την απόκτηση της Enel Ρουμανίας

της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Η Ελλάδα βγαίνει από το κάδρο των βασικών χωρών στις οποίες θα εστιάσει την περαιτέρω ανάπτυξη της η Enel. Χαρακτηρίζεται ως non-core country, όπου θα εφαρμοστεί το μοντέλο «stewardship», που σημαίνει πρακτικά, συνεργατικές πρακτικές με εταίρους για την υλοποίηση από κοινού νέων επενδύσεων.

ΣEΛ. 12



Ώρα… εκτίμησης για τα Bidenomics

Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ ήταν ασυνήθιστες: το κόμμα που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο μετά βίας υπέστη κάποιο από τα πισωγυρίσματα που συμβαίνουν σχεδόν πάντα. Μάλιστα, οι Δημοκρατικοί κέρδισαν μία έδρα στη Γερουσία, άρα αν διατηρήσουν την Τζόρτζια στον επαναληπτικό γύρο, δεν θα εξαρτώνται πλέον από την ψήφο του αντιπροέδρου ή από τα καπρίτσια του Τζο Μάντσιν.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr