f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1284 27 Οκτωβρίου - 7 Νοεμβρίου 2022


Τσούκου-τσούκου. αγορές

Με συστηματικές αγορές από το χρηματιστήριο ανέβασε η Covalis Capital το ποσοστό της στη ΔΕΗ πάνω από το 5% και τώρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη ιδιωτική μέτοχος μετά το CVC και τη Helikon Investments. Προφανώς εκμεταλλεύθηκε το τελευταίο διάστημα που η μετοχή κινήθηκε λίγο πάνω από τα 5 ευρώ για να προχωρήσει σε αγορές και να κατεβάσει το μέσο κόστος, καθώς είχε τοποθετηθεί στην αύξηση κεφαλαίου στην τιμή των 9 ευρώ.

Οι αγορές, πάντως, μαζί με το πρόγραμμα αγοράς ιδίων, φαίνεται πως βοήθησαν τον τίτλο να πάρει ανάσες. Η Covalis Capital, του Zach Mecelis, επενδύει κυρίως σε υποδομές και εμπορεύματα. Διαθέτει γραφεία σε Τζορτζ Τάουν, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Γιβραλτάρ.


Στο έδαφος το. Rafale

Στα. υπόστεγα ως τις αρχές του 2023 θα παραμείνει το project Rafale της Εθνικής, το οποίο βάσει προγραμματισμού θα ξεκινούσε αυτές τις ημέρες. Οι συνθήκες που επικρατούν σε οικονομίες και αγορές οδήγησαν Εθνική και σύμβουλο (Deloitte) στην απόφαση να μετατεθεί η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας. Υπενθυμίζεται ότι το project Rafale αφορά στην πώληση χαρτοφυλακίου με ανακτηθέντα ακίνητα, αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Η Εθνική διαθέτει το μικρότερο χαρτοφυλάκιο ανακτηθέντων ακινήτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, με αποτέλεσμα να μην έχει προχωρήσει, ως τώρα, στην πώληση μεγάλου χαρτοφυλακίου, αλλά σε επιλεκτικές πωλήσεις.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr