,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1284 27 Οκτωβρίου - 7 Νοεμβρίου 2022


  «Προσεκτικές» αλλά αισιόδοξες
παραμένουν οι ελληνικές επιχειρήσεις


Παρότι τα στελέχη των επιχειρήσεων προετοιμάζονται για ένα δύσκολο χειμώνα, γεμάτο προκλήσεις και αβεβαιότητες και κόντρα στην ανοδική τάση που συνεχίζουν να παρουσιάσουν τα διεθνή επιτόκια, ευχάριστα ηχεί το γεγονός ότι οι μεγάλοι τουλάχιστον όμιλοι θεωρούν την τρέχουσα συγκυρία ως μια «κακή παρένθεση» που δεν φαίνεται ικανή να διαταράξει τη μεσομακροπρόθεσμη ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας.
ΣEΛ. 13



Τι δείχνει η ακτινογραφία
του οκτάμηνου στον τουρισμό


Με 2,7 εκατ. λιγότερους τουρίστες έναντι του 2019, έτους-σταθμού για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, ολοκληρώθηκε το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου. Μπορεί η ψαλίδα ως προς τα τουριστικά έσοδα να περιορίστηκε στα 470 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα 2019, χάρη στην αυξημένη κατά 10,6% μέση δαπάνη των ταξιδιωτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), ωστόσο σημειώθηκαν ηχηρές… απουσίες.
ΣEΛ. 15



Οι «μικρές πυρκαγιές παντού»
απειλούν τώρα την οικονομία

από το Καθώς η υφήλιος κλυδωνιζόταν από την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι ηγέτες των κυβερνήσεων συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον πριν από 14 χρόνια για να συζητήσουν και να προετοιμάσουν το έδαφος για την εφαρμογή των πολιτικών που θα τραβούσαν την παγκόσμια οικονομία από το χείλος του γκρεμού.

ΣEΛ. 29



Ξεκινά η «μεγάλη απογραφή»
όλων των εργαζόμενων


Περιθώριο έως τις 31 Οκτωβρίου έχουν όλες οι επιχειρήσεις - εργοδότες να υποβάλουν το έντυπο Ε4, τον ετήσιο δηλαδή πίνακα με το προσωπικό τους, στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», ενώ από την 1η Νοεμβρίου ξεκινά και η «μεγάλη απογραφή» όλων των εργαζόμενων από τις επιχειρήσεις, με στόχο να περάσουμε στη διαδικασία Ψηφιακής Οργάνωσης του Χρόνου Εργασίας με την οποία θα είναι ορατή, άμεσα, κάθε αλλαγή στο ωράριο εργασίας ή και τον μισθό των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

ΣEΛ. 7


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr