f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1283 21 - 25 Οκτωβρίου 2022


Καλά, αλλά όχι ανθηρά

Η δήλωση της πλευράς Σάλλα ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας δεν αποφέρει «μόνον» τα 20 εκατ. ευρώ, φρέσκο χρήμα (που σημαίνει ότι το συνολικό διαθέσιμο ποσό ως τώρα αυξάνεται πρακτικά από περίπου 35 σε περίπου 55 εκατ.), δίνει και νέα πνοή στο εγχείρημα, καθώς πηγές της αγοράς εκτιμούν αφενός ότι με κάποιο τρόπο ομαλοποιήθηκαν οι σχέσεις με την ΤτΕ και αφετέρου ότι την κίνηση Σάλλα θα ακολουθήσουν κι άλλοι επιχειρηματίες, οδηγώντας σε κάλυψη της αύξησης.

Η στήλη είναι μεν αισιόδοξη, άλλωστε είχε προβλέψει ότι δύσκολα θα αφεθεί η αύξηση να ναυαγήσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα βλέπει όλα. ανθηρά. Γιατί τα όσα συνέβησαν μέχρι τώρα, σίγουρα έχουν προβληματίσει κάποιους πιθανούς επενδυτές.


Συνέλευση για λίγους

Για ημέρα και ώρα που δύσκολα θα. πατήσει ψυχή είναι προγραμματισμένη η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων των Εκδόσεων Λιβάνη: ημέρα Κυριακή (αργία), ώρα 11:00 π.μ. (αμέσως μετά την. εκκλησία), 30 Οκτωβρίου και μέσα σε ένα τριήμερο που θα λείπει η μισή Αθήνα (πληρότητες τουριστικών περιοχών στο 100%).

Επί της ουσίας τώρα, οι ζημίες της εταιρείας συνεχίζονται, τα ίδια κεφάλαια γίνονται ολοένα και πιο αρνητικά (-17,5 εκατ. ευρώ), οι υποχρεώσεις αυξάνονται και ο ορκωτός ελεγκτής αναφέρεται σε «ουσιώδη αβεβαιότητα για την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της εταιρείας».

Πώς αντιδρά η διοίκηση; Αιτήθηκε τον Ιούλιο να υπαχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, έχοντας -λέει- εκπονήσει «νέο επιχειρηματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης».



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr