,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1281 7 - 11 Οκτωβρίου 2022


  Σε ποιες εισηγμένες… λιμνάζει
ρευστότητα 2 δισ. ευρώ


Με βάση τις εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις των εισηγμένων, στις 30 Ιουνίου του 2022 υπήρχαν 31 εταιρείες που διέθεταν θετικό καθαρό ταμείο (Net Cash) και στις οποίες… περίσσευαν αθροιστικά μετρητά της τάξεως των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
ΣEΛ. 13



Προϋπολογισμός 2023: στόχος
για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7%


Μαξιλάρι 1 δισ. ευρώ υπό μορφή αποθεματικού για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ενσωματώνει το προσχέδιο προϋπολογισμού 2023 μαζί με όλα τα μέτρα στήριξης τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ.
ΣEΛ. 4 - 5



Οι κεφαλαιαγορές και ο πληθωρισμός
ροκανίζουν τα κέρδη των ασφαλιστικών

από το Ο υψηλός πληθωρισμός, που ανέβασε το κόστος των αποζημιώσεων, και κυρίως οι απώλειες που υπέστησαν οι μετοχές και τα ομόλογα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές ψαλίδισαν τις οικονομικές επιδόσεις των εγχώριων ασφαλιστικών εταιρειών, ακόμη και όσων κατάφεραν να ανεβάσουν το ύψος της παραγωγής τους κατά το πρώτο μισό του 2022.

ΣEΛ. 14



Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι
στο κυνήγι των σπάνιων γαιών


Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δείξει πόσο ασύνετο μπορεί να είναι το να έχεις έναν μοναδικό προμηθευτή. Η κυριαρχία της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή αγορά αερίου αποδείχθηκε γεωπολιτικός εφιάλτης σε λίγες εβδομάδες. Φανταστείτε απλώς αν μια χώρα σάς παρείχε το 90% των αναγκών σας σε βασικά είδη.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr