f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1278 16 - 20 Σεπτεμβρίου 2022


Next year.

Ικανοποίησε τη χρηματιστηριακή αγορά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ αναφέρθηκε στην κεφαλαιαγορά ανακοινώνοντας ότι αναμορφώνεται το πλαίσιο λειτουργίας με σημαντικά επενδυτικά και φορολογικά κίνητρα.

Όμως, μια μίνι-ψυχρολουσία ήρθε από την αποκωδικοποίηση των ανακοινώσεων καθώς ο Χρ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι τα μέτρα, κόστους μόνο 50 εκατ. ευρώ, θα εφαρμοστούν έως το τέλος του 2023. Όπως είπε προωθείται μείωση του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων, από το 0,5% στο 0,2%, η μείωση κατά 50% του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών και η κατάργηση του φόρου τόκων ομολόγων σε επιχειρηματικά και κρατικά ομόλογα.

Όλα αυτά όμως. next year!


Τα πραγματικά ζητούμενα

Για πολύ καλό κλίμα στις συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες (δηλαδή. κούρεμα) μίλησε η διοίκηση της Προοδευτικής στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, θεωρώντας υψηλές τις πιθανότητες για εξόφληση του μεγαλύτερου τμήματος του δανεισμού της εντός 2023.

Τώρα, το κατά πόσο θα γίνουν όλα αυτά και το πού θα βρεθούν τα κεφάλαια ώστε η εταιρεία να δραστηριοποιηθεί στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας -όπως δήλωσε ότι επιδιώκει- μένει να το δούμε στην πράξη.

Αντίθετα, το μόνο βέβαιο είναι πως εδώ και κάποια χρόνια ο κύκλος εργασιών είναι μηδενικός, οι δικαστικές εκκρεμότητες δίνουν και παίρνουν και επί της ουσίας. μηδέν εις το πηλίκον.

Άραγε, τί να γίνεται εκείνη η υπόθεση με τη διαθήκη του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Κούτλα; Θα μάθουμε τελικά ποιος ή ποιοι είναι οι βασικότεροι μέτοχοι της εισηγμένης ή θα βλέπουμε να ψηφίζει κάποιος εκπρόσωπος συγκεκριμένων κυπριακών off shore; Έστω. «διεθνών εταιρειών»...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr