,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1278 16 - 20 Σεπτεμβρίου 2022


  Πόσο θα πλήξει η πιθανή ύφεση
τις ευρωπαϊκές μετοχές


Οι οικονομολόγοι για την Ευρώπη προβλέπουν πλέον ύφεση για την οικονομία της Ευρωζώνης και μειώνουν τις τιμές-στόχους για τους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες και τις εκτιμήσεις τους για κέρδη ανά μετοχή. Όμως, παράλληλα εκτιμούν ότι η ύφεση μπορεί να είναι τεχνικού τύπου ή ιδιαίτερα ήπια και μικρής διάρκειας.
ΣEΛ. 23



Βγάζουν μάτι τα… μεταλλουργικά P/E

Η σταδιακή ανακοίνωση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιρειών επιβεβαιώνει πλήρως παλαιότερο δημοσίευμα του Euro2day.gr με τίτλο «Ισχυρό πρώτο εξάμηνο για τον μεταλλουργικό κλάδο».
ΣEΛ. 11



Στην… επόμενη κυβέρνηση
τα αιτήματα των ασφαλιστικών εταιρειών

από το O πρόεδρος της Allianz Oliver Bate -ερχόμενος στην Αθήνα- διαμήνυσε σε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, μεταξύ άλλων, πρώτον ότι η ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς στηρίζει κυρίως τα συμφέροντα των οικονομικά αδύναμων πολιτών και δεύτερον ότι η Ελλάδα είναι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη μεγάλη φυσική καταστροφή, όταν αυτή προκύψει.

ΣEΛ. 15



Οι παρενέργειες στην Ελλάδα
από το ενεργειακό πακέτο της Κομισιόν


Οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ πλήττονται ευθέως από το ενιαίο ανώτατο πλαφόν που προτείνει η Κομισιόν για όλες τις τεχνολογίες ηλεκτροπαραγωγής πλην φυσικού αερίου. Αντίθετα, ΑΠΕ και μεγάλα υδροηλεκτρικά εμφανίζονται να επωφελούνται, εφόσον υιοθετηθεί από την Αθήνα η αναπροσαρμογή στο σημερινό ρυθμιζόμενο ταβάνι της τιμής τους.

ΣEΛ. 4


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr