,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1270 22 - 26 Ιουλίου 2022


  Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός

Την ολική επαναφορά του ελληνικού τουρισμού σε επίπεδα καλύτερα ακόμη και από εκείνα του «χρυσού» 2019 προοιωνίζονται τα νούμερα των αφίξεων και των εσόδων, με τον πήχη ως προς τις ταξιδιωτικές εισπράξεις να έχει μπει πλέον στο ορόσημο των 20 δισ., επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες για ακόμη μία χρονιά-ρεκόρ, κόντρα στο ασταθές περιβάλλον του πληθωρισμού, της ακρίβειας και της πανδημίας.
ΣEΛ. 11



Τετραπλός πονοκέφαλος από την έξαρση
του πληθωρισμού για τις ασφαλιστικές


Με προβληματισμό αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες το περιβάλλον του υψηλού πληθωρισμού που έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του στην παγκόσμια οικονομία, καθώς επηρεάζεται τόσο το ύψος των εργασιών τους όσο και η κερδοφορία τους.
ΣEΛ. 15



Νέο… φρούτο στις αγορές
ο «αντίστροφος νομισματικός πόλεμος»

από το Μια σειρά μεγάλων αυξήσεων επιτοκίων από Fed πιέζει τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν το παράδειγμά της για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό και το ισχυρό δολάριο. Ανάλυση των «Financial Times» διαπίστωσε ότι οι κεντρικές τράπεζες τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή αυτόν τον αιώνα, επιλέγουν μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μ.β. ή και περισσότερο, αποκαλύπτοντας τις προκλήσεις της αντιμετώπισης των πιέσεων στις τιμές και των υψηλότερων επιτοκίων στις ΗΠΑ.

ΣEΛ. 26



Αυτό είναι το Εθνικό Σχέδιο
αν κλείσει τη στρόφιγγα η Μόσχα


Τέθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σε δημόσια διαβούλευση η δέσμη δράσεων που θα διασφαλίσει ενεργειακή επάρκεια στη χώρα, στην περίπτωση που διακοπεί η τροφοδοσία της με φυσικό αέριο από τη Μόσχα. Το Σχέδιο Προληπτικής Δράσης περιλαμβάνει τα μέτρα έκτακτης ανάγκης στα οποία έχει καταλήξει στις συνεδριάσεις της η ομάδα διαχείρισης κρίσεων, για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου σεναρίου.

ΣEΛ. 4


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr