,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1264 10 - 14 Ιουνίου 2022


  Ανέβηκε στα 15 δισ. ευρώ ο πήχης
για τα φετινά τουριστικά έσοδα


Ποδαρικό με αισιόδοξα νέα έκανε ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού για την ελληνική τουριστική βιομηχανία, τόσο στο μέτωπο των αφίξεων όσο και στο επενδυτικό. Πλέον τα μηνύματα για μια καλή πορεία των αφίξεων ξένων επισκεπτών έχουν γίνει κρατήσεις για το επόμενο διάστημα και την ίδια στιγμή η Ελλάδα γίνεται πόλος έλξης για νέες τουριστικές επενδύσεις από διεθνείς επενδυτές.
ΣEΛ. 15



Η ανάπτυξη α΄ τριμήνου γεμίζει
τη φαρέτρα με τα νέα μέτρα στήριξης


Κόντρα στο ρεύμα των καθοδικών αναθεωρήσεων για το ΑΕΠ στις χώρες της ευρωζώνης αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το α΄ τρίμηνο του έτους δημιουργούν προσδοκίες αισθητά υψηλότερης μεγέθυνσης το 2022. Αν οι προσδοκίες επιβεβαιωθούν, δημιουργείται με τη σειρά του πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος τον οποίο η κυβέρνηση εναγωνίως αναζητά, προκειμένου να διαχειριστεί πολιτικά τις δεδομένες επιπτώσεις της ακρίβειας.
ΣEΛ. 4



Οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι
ακονίζουν τα μαχαίρια τους

από το Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη έφτασε στο 8,1% τον Μάιο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Eurostat, καταγράφοντας ρεκόρ και ξεπερνώντας τις προβλέψεις. Αν και οι μισθοί αυξάνονται -κατά 2,8% το πρώτο τρίμηνο του έτους σύμφωνα με την ΕΚΤ, η μεγαλύτερη αύξηση της αντίστοιχης περιόδου από το 2009- κινούνται πολύ κάτω από το απαιτούμενο επίπεδο ώστε να συμβαδίσουν τα δύο μεγέθη και να καλυφθούν εξίσου βασικές ανάγκες, όπως ηλεκτρικό ρεύμα και τρόφιμα.

ΣEΛ. 26



Ισχυρό προμηνύεται το α΄ εξάμηνο
για τον μεταλλουργικό κλάδο


Ικανοποίηση για την κερδοφορία του φετινού α΄ εξαμήνου, φόβοι για πιθανές βραχυμεσοπρόθεσμες αναταράξεις και αισιοδοξία σε μακροπρόθεσμο επίπεδο: με αυτό το τρίπτυχο θα μπορούσε κάποιος να συνοψίσει τις εκτιμήσεις των στελεχών των εγχώριων μεταλλουργικών εταιρειών σχετικά με την πορεία και την επόμενη μέρα του κλάδου.

ΣEΛ. 12


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr