,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1260 13 – 17 Μαΐου 2022


  Οικονομία: προσγείωση των εκτιμήσεων
για ανάπτυξη στο 3% το 2022


Παρά τις προσδοκίες για ισχυρή συνέχεια της ανάπτυξης και φέτος μετά το +8,3% για το 2021 πριν από την εισβολή της Ρωσίας, οι διεθνείς οίκοι αλλά και οι επίσημες πηγές αρχίζουν και μειώνουν τον πήχη της ανάπτυξης προς το 3%. Αν υπολογιστεί η ισχυρή επίδραση του carry over, στην πραγματικότητα η ανάπτυξη φέτος θα είναι αναιμική.
ΣEΛ. 5



Ρεκόρ στα deals στην Ελλάδα το 2021

Συνολικά κεφάλαια ύψους 12 δισ. ευρώ προσέλκυσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις μέσα από Εξαγορές και Συγχωνεύσεις (E&Σ), εκδόσεις εταιρικών ομολόγων και αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και αποκρατικοποιήσεις το 2021. Αντλώντας ώθηση από την ανάκαμψη της οικονομίας, οι εγχώριες επιχειρήσεις κατέγραψαν χρονιά-ρεκόρ, θέτοντας τη βάση για ακόμα υψηλότερα επίπεδα το 2022.
ΣEΛ. 15



Οδηγός επιβίωσης στα χρηματιστήρια

από το Οι παγκόσμιες μετοχές υποχωρούν εν μέσω ανησυχιών ότι η σύσφιξη των κεντρικών τραπεζών μπορεί να οδηγήσει τις οικονομίες σε ύφεση, εξηγεί η ελβετική UBS. Παράλληλα, οι ανησυχίες της αγοράς για την αυστηρή κινητικότητα της Κίνας και τις επακόλουθες επιπτώσεις στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και το παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό πρόσθεσε φόβους για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη.

ΣEΛ. 26



ΕΛΛΑΚΤΩΡ - Motor Oil: τι αποδίδει
το deal και τι σηματοδοτεί για το μέλλον


Η Παρασκευή 6/5 ήταν μια… έντονη μέρα. Με μια αλυσίδα ανακοινώσεων κατ’ αρχάς από τους πωλητές (το εφοπλιστικό δίδυμο Δ.Μπάκου-Ι. Καϋμενάκη), εν συνεχεία από τον αγοραστή (Motor Oil) και τέλος από το βασικό μέτοχο Reggerborgh Invest επιβεβαιώθηκε επισήμως η μετοχική συμφωνία για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που πρώτο μετέδωσε το Euro2day.gr.

ΣEΛ. 14


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr