:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1260 13 - 17 Μαΐου 2022


ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΚΕΡΔΗ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ


Η εικόνα του α΄ τριμήνου και τα μηνύματα
από τις εισηγμένες

Κ
όντρα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον γεμάτο από προκλήσεις, οι εισηγμένες εταιρείες κατάφεραν -σε γενικές γραμμές και τηρουμένων των αναλογιών- να διατηρήσουν σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα την κερδοφορία τους κατά το α΄ φετινό τρίμηνο.

Για πολλούς, ωστόσο, τα δυσκολότερα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις βρίσκονται μπροστά, σε ένα περιβάλλον στο οποίο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τι θα γίνει τον επόμενο μήνα.

Από την άλλη πλευρά, οι αισιόδοξοι μιλούν για κάποια «μαξιλαράκια ασφαλείας» που υπάρχουν και επικαλούνται τους πολύ ελκυστικούς χρηματιστηριακούς δείκτες με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021. Σε περίπτωση, μάλιστα, που τα φετινά εταιρικά κέρδη αντέξουν, τότε εκτιμούν ότι η χρονιά θα κλείσει με κέρδη για τους επενδυτές του Χ.Α.

Σ' αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, οι επενδυτές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ των μετοχών σε μια περίοδο όπου τα εταιρικά κέρδη απειλούνται, των ομολόγων σε μια εποχή ανοδικών επιτοκίων και των καταθέσεων που ροκανίζονται από τον διψήφιο πλέον πληθωρισμό.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr