f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1256 15 - 19 Απριλίου 2022


Αντίστροφη πορεία

Εντελώς διαφορετική η εικόνα που παρουσίασε η ΣΙΔΜΑ στα τέλη του 2021 σε σχέση με ένα έτος πριν. Τα αρνητικά ίδια κεφάλαια της εισηγμένης ανήκουν πλέον στο παρελθόν, η μετοχή έχει βγει από το καθεστώς της επιτήρησης και τα κέρδη (ακόμη και χωρίς το έκτακτο κομμάτι τους) εξελίχθηκαν πέρσι σε πολύ καλά επίπεδα.

Επιπλέον, το πρώτο φετινό τρίμηνο ξεκίνησε ικανοποιητικά και αν δεν συμβεί κάτι έντονα αρνητικό στο εξωτερικό της περιβάλλον, η ΣΙΔΜΑ (όπως και άλλες εταιρείες του κλάδου) φαίνεται να μπαίνουν σε ένα κανάλι πολύ διαφορετικό από τα μεγάλα ζόρια της προηγούμενης δεκαετίας.


Τέλος χρόνου.

Η στήλη έγκαιρα ενημέρωσε ότι υπάρχουν τρεις μνηστήρες, για την προβληματική εταιρεία Παγωτά Δωδώνη. Ποιοι είναι αυτοί; Φίλος τη στήλης, που βρίσκεται κοντά στη χειμαζόμενη εταιρεία, υποστηρίζει ότι στην κούρσα διεκδίκησης βρίσκεται η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, η εισηγμένη ΕΛΓΕΚΑ και ο Δημήτρης Βιντζηλαίος, που έχει πάρει τον έλεγχο της Creta Farms. Ο τελευταίος επιβεβαίωσε στη στήλη ότι έχει καταθέσει προσφορά.

Αντίθετα, η Κρι Κρι αποφεύγει να τοποθετηθεί. Σε επικοινωνία της στήλης με τον Παναγιώτη Τσινάβο, μεγαλομέτοχο και επικεφαλής της γαλακτοβιομηχανίας, ο τελευταίος περιορίστηκε να σημειώσει ότι δεν μπορεί να κάνει καμία δήλωση για το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα που πλανάται είναι αν αυτός ο διαγωνισμός θα έχει ευτυχή κατάληξη ή θα οδηγηθεί, όπως οι προηγούμενοι, σε ναυάγιο. Ο χρόνος είναι κρίσιμος παράγοντας καθώς, όπως ακούμε, η Παγωτά Δωδώνη, αντέχει μέχρι το τέλος του έτους.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr