,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1256 15 - 19 Απριλίου 2022


  Πώς εξελίσσεται η... τέλεια καταιγίδα
στις τιμές τροφίμων-πρώτων υλών


Οι τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου μονοπωλούν την καθημερινότητα και τις συζητήσεις περί των αυξήσεων των τιμών, ωστόσο, οι δύο αυτές αγορές είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Οι τιμές των αγαθών συνολικά -και όχι μόνο των προϊόντων της ενέργειας- έχουν πάρει φωτιά τους τελευταίους μήνες, βάζοντας πολύ δύσκολα σε καταναλωτές, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις.
ΣEΛ. 7



Το μεγάλο δίλημμα των πολυεθνικών

Το μήνυμα του Volodymyr Zelenski ήταν ωμό. Οι δυτικές επιχειρήσεις πρέπει να φύγουν από τη Ρωσία αμέσως «επειδή έχει πλημμυρίσει με το αίμα μας». Αυτές που θα παραμείνουν, όπως είπε, θα χρηματοδοτούν τον πόλεμο του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.
ΣEΛ. 29



Γιατί οι ΑΠΕ δεν ρίχνουν
τις τιμές ρεύματος στην Ελλάδα

Η Morgan Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) φαίνεται ότι αδυνατούν να ρίξουν τη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, παρά τα λεγόμενα περί του αντιθέτου. Όπως προκύπτει από την εικόνα του ενεργειακού μείγματος τις προηγούμενες μέρες, οι ΑΠΕ κατέλαβαν σταθερά την πρωτοκαθεδρία, σε αντίθεση με το φυσικό αέριο, το οποίο σημείωσε κάθετη μείωση.

ΣEΛ. 15



Τουρισμός: μεγάλη η ζήτηση
για Ελλάδα από τις ΗΠΑ


Σε μία από τις πιο σημαντικές αγορές, αν όχι η σημαντικότερη, αναμένεται να αναδειχθεί η αμερικανική για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το 2022, με τον αριθμό των προγραμματισμένων θέσεων να υπερβαίνει κατά 30% τα επίπεδα του 2019, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες έσπευσαν να αυξήσουν την προσφορά τους, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην ισχυρή ζήτηση που καταγράφεται.

ΣEΛ. 14


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr