f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1254 1 - 5 Απριλίου 2022


Κεντρικός. Πανιώνιος!

Στο Φόρουμ των Δελφών θα βρεθούν φέτος ο Ιρλανδός Κεντρικός τραπεζίτης Γκάμπριελ Μαχλούφ και ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ. Το πάνελ θα συμπληρώσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος διατηρεί φιλικούς δεσμούς με τον Ιρλανδό ομόλογό του.

Εξάλλου ο Γκάμπριελ Μαχλούφ είναι γνωστός λάτρης της χώρας μας, καθώς έχει ελληνικές ρίζες και ακίνητο στην Νέα Σμύρνη. Μάλιστα, δηλώνει λάτρης του. Πανιωνίου και δεν αφήνει καμία αμφιβολία περί τούτου καθώς το ξεκαθαρίζει στους φίλους του σε άπταιστα ελληνικά. Όσο για τον τέως (Γάλλο) Ζαν Κλοντ Τρισέ, η τοποθέτησή του θα έχει ενδιαφέρον αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν εκείνος που διαχειρίστηκε από την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ελληνική οικονομική κρίση. Από κυβέρνηση Σαμαρά έως την κυβέρνηση Τσίπρα.


Κόντρα. ασιοδοξία

Μια δυνατή τουριστική σεζόν περιμένει η Alpha, παρότι η έκρηξη των τιμών ενέργειας και εμπορευμάτων ροκανίζει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών παγκοσμίως. Η ανάγκη για διακοπές, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, θα επικρατήσει, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της τράπεζας Βασίλη Ψάλτη.

Η παραπάνω οπτική εξηγεί γιατί η Alpha παραμένει ιδιαίτερα δραστήρια στις συζητήσεις για χρηματοδότηση deals στον κλάδο, διατηρώντας στις περιπτώσεις ενδιαφερόμενων αγοραστών, με ισχυρό ισολογισμό, την ίδια διάθεση ανάληψης ρίσκου, που είχε και πριν τη ρωσική εισβολή.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr