,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1254 1 - 5 Απριλίου 2022


  Το deal Θεοδωρόπουλου - ΙΟΝ
και οι επόμενες κινήσεις


Ο κύβος ερρίφθη. Η σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, που αντιστάθηκε στις Σειρήνες των πολυεθνικών κολοσσών που θέλησαν να την αποκτήσουν και κατάφερε, όπως λίγες εγχώριες βιομηχανίες, να επαναγοράσει το 24% των μετοχών της που είχε περάσει στην Kraft Jacobs Suchard, αλλάζει σελίδα.
ΣEΛ. 13



Γιατί οι ξένοι κοίταξαν
και πάλι το Χ.Α. τον Μάρτιο


Η εγχώρια αγορά μετοχών βρίσκεται σε μάλλον περίεργη τροχιά εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και την αύξηση του γεωπολιτικού κινδύνου και των risk premia στις αγορές μετοχών. Έτσι, ο βασικός δείκτης του Χ.Α. δεν μπορεί να κινηθεί και πάλι με ευκολία προς τις 900 μονάδες. Παρά το αρνητικό γεωπολιτικό σκηνικό, το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο GREΚ, το οποίο είναι εισηγμένο στην αγορά της Νέας Υόρκης και παρέχει απευθείας έκθεση στην εγχώρια αγορά μετοχών, έχει δεχθεί εισροές φέτος που ανέρχονται σε περίπου 9 εκατ. δολάρια.
ΣEΛ. 15



Τα τρία σενάρια της Morgan Stanley
για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Η Morgan Stanley αναθεώρησε τα σενάριά της για να λάβει υπόψη τα πρόσφατα γεγονότα. Στο νέο της βασικό σενάριο για το δείκτη MSCI Europe, βλέπει τώρα +3% αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) το 2022 και 4% το 2023 και θέτοντας στόχο Ρ/Ε 14 φορές. Αυτό δίνει μόλις 1% περιθώριο για άνοδο εφεξής. Παράλληλα, η Morgan Stanley παραμένει υπερεπενδεδυμένη στο βρετανικό δείκτη FTSE 100, όπου τοποθετεί το αντίστοιχο περιθώριο ανόδου στο 6%.

ΣEΛ. 26



Έρχεται συμπληρωματικός
προϋπολογισμός - τι θα προβλέπει


Ο προϋπολογισμός του 2022, ο οποίος κατατέθηκε στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου για να ψηφιστεί στο τέλος Δεκεμβρίου, προβλέπει για φέτος ρυθμό ανάπτυξης 4,5%, μέσο εναρμονισμένο πληθωρισμό 0,8%, μέση τιμή πετρελαίου στα 78,9 δολάρια το βαρέλι και πρωτογενές έλλειμμα 1,4% του ΑΕΠ στα 2,680 δισ. ευρώ. Από όλες αυτές τις εκτιμήσεις, η μοναδική που δεν αλλάζει επί του παρόντος είναι η πρόβλεψη για το έλλειμμα.

ΣEΛ. 5


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr