f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1253 24 - 29 Μαρτίου 2022


Συνήθεια το. κενό

Συνήθεια έγινε πλέον το να περιμένουμε τα μεσάνυχτα (κάποιας) Παρασκευής από τον οίκο αξιολόγησης Moody's να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του για την επενδυτική βαθμίδα της χώρας μας και να κοιμόμαστε με την... απορία. Αυτό επαναλήφθηκε την Παρασκευή 18/3, την οποία ο οίκος, όπως και η DBRS, είχαν ορίσει ως ημερομηνία ανακοινώσεων. Ο καναδικός οίκος έβγαλε την ανάλυσή του, η Moody's όχι.

¶ξιο προσοχής ότι τελευταία φορά που υπήρξε «rating action» από τη Moody's ήταν στις 6 Νοεμβρίου του 2020, όταν αναβάθμισε την Ελλάδα σε Ba3 με σταθερό outlook. Μεσολάβησαν κύματα κορωνοϊού, σημαντικές μεταβολές στο ΑΕΠ, ενεργειακή κρίση και τώρα ο ουκρανικός πόλεμος, αλλά από τον οίκο δεν έχουμε σαφή τοποθέτηση. Όλο το 2021 και έως σήμερα αρκούμαστε σε αναλύσεις (credit opinion), αλλά δεν έχουμε σαφή τοποθέτηση για την αξιολόγηση.


Απτόητος ο κλάδος

Ο χώρος της πληροφορικής δεν επηρεάζεται ούτε από το ενεργειακό κόστος, ούτε από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, οπότε πλήττεται λιγότερο σε σχέση με άλλους από την τρέχουσα συγκυρία.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τουλάχιστον μια εταιρεία του κλάδου με κύκλο εργασιών γύρω στα επτά εκατομμύριο ευρώ και κερδοφόρο αποτέλεσμα προετοιμάζεται για να μπει στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ) του Χ.Α. μέσα στη φετινή χρονιά.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr