,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1253 24 - 29 Μαρτίου 2022


  Εισηγμένες: Οι «ευνοημένες» του πρώτου τριμήνου

Κόντρα στις οικονομικές παρενέργειες που έχουν προκύψει από την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους και από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κάθε άλλο παρά λείπουν εκείνες οι εισηγμένες εταιρείες του Χ.Α., οι οποίες στο α΄ φετινό τρίμηνο καταφέρνουν είτε να διατηρήσουν σε γενικές γραμμές είτε και να βελτιώσουν περαιτέρω τις επιδόσεις τους σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
ΣEΛ. 13



Τράπεζες: πόσα νέα δάνεια έδωσαν,
πόσο μεγάλωσε η πίτα


Τέλος στην υπερδεκαετή περίοδο απομόχλευσης σήμανε το 2021 για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα καθώς, κατά τη διάρκειά του, αυξήθηκαν τα εξυπηρετούμενα δάνεια κατά 2,5 δισ. ευρώ, φθάνοντας στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου στα 106,2 δισ. ευρώ (103,7 δισ. στις 31/12/2020).
ΣEΛ. 15



Τα σενάρια για τις τιμές
σε ενέργεια, τρόφιμα και μέταλλα

Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στις αγορές των εμπορευμάτων είναι άμεσες, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και μακροπρόθεσμες επιδράσεις, που θα απεικονιστούν στις τιμές των εμπορευμάτων σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

ΣEΛ. 26



Προϋπολογισμός: το πακέτο 1,1 δισ.,
η ακρίβεια και τα ορόσημα


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα έκτακτο πακέτο μέτρων στη σκιά της ακρίβειας -ενεργειακής και μη- και του πολέμου, συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ. «Κάνουμε το καλύτερο στο πλαίσιο του εφικτού», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, αφού έθεσε το ερώτημα «δίνουμε πολλά ή λίγα χρήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά «δίνουμε όσα μπορούμε».

ΣEΛ. 4


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr