,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1252 18 - 22 Μαρτίου 2022


  Τράπεζες: κέρδισε πόντους η αισιοδοξία

Έπειτα από καιρό, τα αποτελέσματα των συστημικών τραπεζών αποπνέουν ατμόσφαιρα συγκρατημένης αισιοδοξίας και επιβεβαιώνουν ότι ο τραπεζικός τομέας είναι σε θέση να στηρίξει την προσπάθεια της εγχώριας οικονομίας να κινηθεί με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενη έτη.
ΣEΛ. 23



Καθυστερήσεις και… ευτράπελα
στις επιδοτήσεις ενέργειας


Οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο μπορεί να ανακοινώνονται από την πολιτεία, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι περνούν έγκαιρα και στους καταναλωτές. Κι αυτό γιατί δεν φθάνει στην ώρα της η πίστωση των κονδυλίων του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης (ΤΕΜ) στους προμηθευτές.
ΣEΛ. 13



Ξανά σε πρώτο πλάνο
οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες

Μπορεί το διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 16/3 να είχε κεντρικό θέμα τα νέα μέτρα για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών, λόγω της εντεινόμενης ενεργειακής κρίσης, ωστόσο, σηματοδότησε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο τη στροφή της κυβερνητικής πολιτικής για τους υδρογονάνθρακες.

ΣEΛ. 11



Τι σημαίνει πιθανή χρεοκοπία της Ρωσίας;

Πριν εισβάλει στην Ουκρανία, η Ρωσία θεωρούνταν μια από τις πιο φερέγγυες χώρες του κόσμου, με χαμηλά επίπεδα χρέους και τεράστιες εξαγωγές πετρελαίου και αερίου. Αλλά οι πρωτοφανείς δυτικές κυρώσεις, που στόχο έχουν να αποκόψουν τη Ρωσία από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, έχουν στείλει τις αγορές της χώρας σε ελεύθερη πτώση.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr