f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1250 4 - 8 Μαρτίου 2022


Αγοράζουν συστηματικά

Με συστηματικές αγορές που αθροίζονται σε επιπλέον 800.000 μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, το εφοπλιστικό δίδυμο των Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη φέρονται πλέον να ελέγχουν το 30,1% του ομίλου μέσω των Greenhill Investments και Kiloman. Σημειώνεται ότι η Reggeborgh Invest, η οποία ελέγχει το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης μετά από διαδοχικές γενικές συνελεύσεις, κατέχει σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το 29,84% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ ως τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος εμφανίζεται το επενδυτικό κεφάλαιο Atlas, με 9,79%.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται, ενόσω εκκρεμεί το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσον αφορά το ενδεχόμενο συντονισμένων πρακτικών εκ μέρους Reggeborgh και Atlas, υπόθεση που η πλευρά των εφοπλιστών έχει πολλάκις προβάλλει ως ένα από τα ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.


Σιδεροκέφαλοι

Εγκρίθηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ η πρόσληψη 186 υπαλλήλων, ως μόνιμου προσωπικού. Η διαδικασία, μέσω ΑΣΕΠ, εκτιμάται ότι θα τρέξει άμεσα. Πρόκειται για τις πρώτες προσλήψεις που πραγματοποιούνται από το 2014 στον ΕΦΚΑ, την ώρα που εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 1.300 κενά σε οργανικές θέσεις. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υπολογίζουν ότι μόνο την τελευταία διετία, αποχώρησαν από τον Φορέα 850 εργαζόμενοι, λόγω συνταξιοδότησης. Πρόκειται για έμπειρο προσωπικό που συμπλήρωσε τα απαιτούμενα όρια ηλικίας και συνταξιοδοτήθηκε.

Τόσο η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όσο και η διοίκηση του ΕΦΚΑ έχουν δεσμευθεί να ολοκληρώσουν την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων έως το καλοκαίρι, στόχος καθόλου εύκολος, ειδικά όταν και η διαδικασία ένταξης ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών, δεν προχωράει με επιθυμητούς ρυθμούς. Γι' αυτό και προωθείται η μονιμοποίηση 100 συμβασιούχων, αλλά και η ένταξη άλλων 100, επίσης με σύμβαση, που θα προκύψουν από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ το οποίο απευθύνεται σε ανέργους ηλικίες 55-64 ετών. Ωστόσο για τους τελευταίους, η αμοιβή συνδέεται με την αποτελεσματικότητα (διεκπεραίωση φακέλων). Φτάνει τα 900 ευρώ τον μήνα. Αν όμως δεν πιάσουν το όριο... αμοιβή δεν έχει.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr