,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1250 4 - 8 Μαρτίου 2022


  Τετραπλό μπόνους για
τις εταιρείες πληροφορικής


Πέρα από τη μεγάλη ενίσχυση του κύκλου εργασιών τους κατά τα επόμενα χρόνια, τουλάχιστον άλλα τέσσερα έμμεσα σημαντικά οφέλη αναμένεται να προκύψουν για τις εγχώριες εταιρείες πληροφορικής μέσα από την υλοποίηση των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης.
ΣEΛ. 13



Ασκήσεις ισορροπίας από την Τουρκία

Με οδηγό την ανάγκη της να διατηρήσει σταθερές σχέσεις με τη Ρωσία, η Τουρκία θα αντισταθεί στις πιέσεις να συμμετάσχει στην εκστρατεία του ΝΑΤΟ για απομόνωση της Μόσχας ως αντίδραση στην εισβολή στην Ουκρανία. Οι ιστορικά δύσκολες σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία δοκιμάζονται εκ νέου, καθώς οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εισβάλλουν στην Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοι της Άγκυρας στοιχίζονται για να απομονώσουν και να τιμωρήσουν τη Μόσχα.
ΣEΛ. 26



Πόσο επηρεάζονται οι τράπεζες
από τις κυρώσεις στη Ρωσία

Άμεσες αρνητικές επιπτώσεις για το ελληνικό σύστημα από τα σκληρά περιοριστικά μέτρα, κυρίως το SWIFT, που έλαβε η Δύση έναντι της Ρωσίας, «δεν υπάρχουν», τονίζουν υψηλόβαθμες τραπεζικές πηγές καθώς, αφενός, η έκθεση των ελληνικών τραπεζών τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία είναι ανύπαρκτη, αφετέρου, διότι οι πελάτες-επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τις δύο αυτές χώρες έχουν έτοιμα «plan b», όσον αφορά την άμεση προμήθεια πρώτων υλών.

ΣEΛ. 15



Ελληνικό: το χρονοδιάγραμμα
των έργων και των αναθέσεων


Για μια «άχαρη» περίοδο προετοιμασίας των πολύπλευρων projects της πρώτης επενδυτικής πενταετίας του Ελληνικού, η οποία ωστόσο υποστηρίζει την εξέλιξη της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής εκδήλωσης.

ΣEΛ. 14


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr