f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1247 11 - 15 Φεβρουαρίου 2022


Σενάρια και δεδομένα

Έντονη φημολογία κυκλοφορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα για την Ideal και τις κινήσεις της, ωστόσο με βάση το ρεπορτάζ προκύπτουν τα παρακάτω:

1. Με δεδομένο ότι η εισηγμένη έχει μετατραπεί σε private equity, οι εξαγορές άλλων εταιρειών είναι απολύτως αναμενόμενες.

2. Αυτή την περίοδο γίνεται σειρά σχετικών επαφών σε διάφορα μέτωπα. Οι πηγές μας λένε ότι ένα deal ενδεχομένως να κλείσει μέσα στον Φεβρουάριο.

3. Υπάρχει η ρευστότητα και η χρηματοδοτική δυνατότητα για τη διανομή μερίσματος εντός του 2022 (άλλωστε έχει διαγραφεί και το λογιστικό υπόλοιπο συσσωρευμένων ζημιών), ωστόσο το αν τελικά η εισηγμένη θα προχωρήσει σε χρηματική διανομή προς τους μετόχους της, θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω.


Στο κόσκινο της Επιτροπής

Και αίφνης σήμανε συναγερμός. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού διαπιστώνει κίνδυνο μεγάλης συγκέντρωσης στην αγορά από την εξαγορά των τεσσάρων θυγατρικών του ομίλου Μούχαλη από τη γερμανική Delivery Hero (efood) και ξεκινά πλήρη έρευνα για το θέμα. Ήδη η efood ελέγχει μακράν το μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα του online delivery, με παρουσία στην αγορά δέκα χρόνια, έναντι τριών της φινλανδικής Wolt, οπότε η Επιτροπή κρίνει ότι το θέμα χρήζει αναλυτικού ελέγχου. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία περιλάμβανε τη χονδρική και τα καταστήματα ψιλικών Kiosky's, που θα έδιναν στην Delivery Hero πρόσβαση σε δίκτυο 500 σημείων πανελλαδικά.

Καλύπτει επιπλέον τη χονδρική διανομή ειδών supermarket (Άλφα Διανομές), καθώς και τις δύο πλατφόρμες παραγγελιοληψίας, τις delivery.gr και e-table.gr. Ζητούμενο τώρα είναι υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να προχωρήσει η συμφωνία.

«Ουδέν σχόλιο» ήταν, πάντως, η απάντηση της Delivery Hero σε ερώτηση της στήλης σχετικά με τα πιθανά σενάρια για την έκβαση του deal. Υπομονή 90 ημέρες, μέχρι να ανακοινώσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού την οριστική της απόφαση.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr