,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1247 11 - 15 Φεβρουαρίου 2022


  Γιατί δεν μπήκαν οι επιδοτήσεις ρεύματος
στους λογαριασμούς Ιανουαρίου


Συνέβη κι αυτό το παράδοξο. Να ανακοινώνονται οι επιδοτήσεις του Φεβρουαρίου για την ενέργεια και ακόμη οι καταναλωτές να μην έχουν πάρει ούτε δείγμα από τις επιδοτήσεις του Ιανουαρίου.
ΣEΛ. 13



Τράπεζες: σχέδια για επαναγορά
στεγαστικών δανείων από servicers


Στην (επαν)αγορά προβληματικών στο πρόσφατο παρελθόν στεγαστικών δανείων, που αφού ρυθμίστηκαν, οδηγήθηκαν ή οδηγούνται σε «θεραπεία», αναμένεται να προχωρήσουν, τα επόμενα χρόνια, οι τράπεζες, ώστε να ενισχύσουν το καθαρό υπόλοιπο χορηγήσεων και τα έσοδα από τόκους, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τα περιθώρια κέρδους τους.
ΣEΛ. 12



Οι αγορές προεξοφλούν ταχύτερη
αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός θα αναγκάσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από μία φορά φέτος, αμφισβητώντας τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας ότι θα παγώσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι την επόμενη χρονιά.

ΣEΛ. 26



EKT προς Ελλάδα: μεταρρυθμίσεις
για το investment grade


Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, ακόμη και μετά το πέρας της περιόδου της ενισχυμένης εποπτείας από τους πιστωτές, για να βοηθήσει να ανέβει η αξιολόγηση του δημόσιου χρέους της από το επίπεδο «junk», σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα.

ΣEΛ. 4


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr