f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1246 4 - 8 Φεβρουαρίου 2022


Ακολουθούν και οι servicers

Παλιά μου τέχνη κόσκινο για τις τράπεζες τα προγράμματα που στοχεύουν σε μείωση του προσωπικού. Και φέτος θα συνεχιστεί η προσπάθεια, αν και όσο περνά ο καιρός, τα κίνητρα λιγοστεύουν και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου χάνουν την αίγλη τους. Η είδηση είναι ότι φέτος τη σκυτάλη θα πάρουν και κάποιες εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (γνωστές σε όλους ως servicers). Η στήλη μαθαίνει ότι τα σχέδια καταστρώνονται και, μόλις ο καιρός ζεστάνει, θα δούμε το πρώτο πρόγραμμα να σκάει μύτη.

Στο ερώτημα γιατί χρειάζεται εθελουσία με τόσα κόκκινα δάνεια που έχουν συσσωρεύσει, η απάντηση είναι πως σε ορισμένες περιπτώσεις το προσωπικό πλεονάζει. Μετακινήθηκαν περισσότεροι τραπεζοϋπάλληλοι απ' όσους χρειάζονται...


Συλλέγει. εύσημα

Ακόμα ένας οίκος σπεύδει να αποδώσει εύσημα στη Mytilineos μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Η Edison διατηρεί τη σύσταση «αγορά» και αποτιμά την εταιρεία 24 ευρώ/μετοχή, upside δηλαδή κοντά στο 60%. Ο αναλυτής εστιάζει στην ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας, που έφερε ρεκόρ κερδοφορίας το 2021, ενώ σημειώνει την εκτίμηση της διοίκησης ότι μπορεί ακόμα και να υπερδιπλασιαστεί φέτος η κερδοφορία έναντι του 2020.

Παράλληλα, παρά το μέγεθος των επενδύσεων, η εταιρεία καταφέρνει να επιτυγχάνει υψηλά επίπεδα ρευστότητας (1,5 δισ. σήμερα) και σταθερά υψηλές λειτουργικές ταμειακές ροές.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr