f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1244 21 - 25 Ιανουαρίου 2022


Γολγοθάς στα ναυπηγεία

Δεν είναι μόνο ο. Γολγοθάς του εφοπλιστή Προκοπίου προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση στα Ναυπηγεία (καθώς πήρε αναβολή η συνεδρίαση του ΣτΕ για την προσφυγή του Δήμου Χαϊδαρίου), είναι και η ανασφάλεια για το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνας, που είναι άρρηκτα ως φαίνεται συνδεδεμένο με το αν θα πάρουν οι Ιταλοί της Fincantieri τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού. Η στήλη είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο Μάιο ότι είναι δύσκολο να διεκδικείς τη σωτηρία δύο ναυπηγείων μέσα από επιλογές των εξοπλιστικών προγραμμάτων της χώρας, με ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς σε. κανένα από τα δύο.

Έτσι κι αλλιώς, οι φρεγάτες πέρασαν αλλά δεν.. ακούμπησαν τα ναυπηγεία της χώρας, τώρα μένουν οι κορβέτες. Κι αν τις πάρουν οι Ιταλοί, κάτι θα γίνει (υποθέτουμε) με την Ελευσίνα. Αν, όμως, τις πάρουν οι Γάλλοι, καθότι πυκνώνουν οι πληροφορίες περί αυτού, τότε μάλλον θα καταλήξουν στον Σκαραμαγκά, εφόσον λυθεί το θέμα με το ΣτΕ. Οπότε, στο σίριαλ των ναυπηγείων ισχύει πλήρως η φράση του Σόλωνα «μηδένα προ του τέλους μακάριζε», δικαιολογώντας και την αφόρητη ανασφάλεια των εργαζομένων.

ΥΓ. Κάποιες πηγές της στήλης με γνώση από... θάλασσα, διερωτώνται αν ο κ. Προκοπίου έχει αρχίσει να αλλάζει γνώμη για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τον Σκαραμαγκά, τουλάχιστον για το σκέλος των ναυπηγείων. Όπως και να έχει πάντως, τώρα δύσκολα θα αλλάξει ρότα χωρίς αδιάσειστη αιτία, καθώς η εγγυητική ήταν ύψους, αν θυμόμαστε καλά, 25 εκατ. ευρώ.


Πολλοί μνηστήρες

Επτά είναι οι μνηστήρες, όπως μαθαίνει η στήλη, που φλερτάρουν την Παγωτά Δωδώνη. Μεταξύ αυτών φέρεται να είναι o Δημήτρης Βιντζηλαίος, που έχει αποκτήσει την Creta Farm, και η Switz Group του Ινδού επιχειρηματία Taizoon Khorakiwala. Ποιοι δύο θα περάσουν στην τελική φάση θα το μάθουμε λίαν συντόμως. Εξίσου ενδιαφέρον, όμως, είναι το ότι αυτός που θα την πάρει, δεν αναμένεται από την αγορά να αναλάβει υποχρεώσεις πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ. Το ποσό είναι τέσσερις φορές χαμηλότερο από αυτό που είχαν ρίξει στο τραπέζι οι επίδοξοι διεκδικητές την προηγούμενη φορά που είχε βγει προς πώληση η εταιρεία και τελικά έμεινε στο ράφι.

Το μεγάλο discount που αναμένει η αγορά, σχετίζεται με την απαξίωση της εταιρείας στο διάστημα που μεσολάβησε. Οι πωλήσεις. έλιωσαν καθώς είναι μόλις 4,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι συσσωρευμένες ζημιές ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr