,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1244 21 - 25 Ιανουαρίου 2022


  Το νέο στοίχημα για το Χρηματιστήριο

Μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων και παρότι η πορεία των αμερικανικών μετοχών δεν είναι ευνοϊκή (συνεπώς και για την ψυχολογία της εγχώριας αγοράς), η εγχώρια αγορά μετοχών σημειώνει αξιόλογα κέρδη και θέτει τις βάσεις για να προσπαθήσει να κινηθεί σε τετραψήφια επίπεδα το 2022.
ΣEΛ. 13



Οι αποδόσεις των ομολόγων
προμηνύουν ρίσκα για τις μετοχές


Το άλμα στις πραγματικές αποδόσεις -η απόδοση που θα έχουν οι επενδυτές ομολόγων αν ληφθεί υπόψη και ο πληθωρισμός- έχει ταρακουνήσει τις αγορές στις αρχές του 2022 και βρίσκεται πίσω από την υποχώρηση των δημοφιλών τεχνολογικών μετοχών, υποστηρίζουν επενδυτές.
ΣEΛ. 26



Πυρετός εξαγορών στον ασφαλιστικό κλάδο

Μετά τις ηχηρές εξαγορές που έλαβαν χώρα μέσα στο 2021 στον ασφαλιστικό κλάδο (η AXA πέρασε στην Generali, η MetLife στην NN Hellas και, όπως φαίνεται, η Εθνική Ασφαλιστική μέσα στο πρώτο μισό του 2022 θα αποκτηθεί από την CVC), έντονες είναι οι προσδοκίες ότι σημαντικές εξελίξεις θα υπάρξουν και φέτος στο ίδιο μέτωπο.

ΣEΛ. 15



Ενεργειακή κρίση: «πρωταθλητισμό»
στην άνοδο τιμών κάνει η Ελλάδα


Από τις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης στον ηλεκτρισμό και στο φυσικό αέριο αναδείχθηκε η Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2021, δίπλα στη Δανία, την Αγγλία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και την Ελβετία.

ΣEΛ. 12


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr