f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1240 23 - 28 Δεκεμβρίου 2021


Το «άμεσα» και το αγκάθι

Την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρώτη επέκταση της Αττικής Οδού, αυτή της Λεωφόρου Κύμης που θα συνδέεται με την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας «άμεσα», ανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Το δε «άμεσα» κατά τον υπουργό μπορεί να είναι και πριν από το τέλος της χρονιάς!

Σε κάθε περίπτωση, η μελέτη της επέκτασης έχει υπερ-ωριμάσει και, κατά τα φαινόμενα, δεν θα ενταχθεί στον διαγωνισμό που προετοιμάζει το ΤΑΙΠΕΔ για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού. Από την άλλη πλευρά, όμως, συνεχίζει να αποτελεί αγκάθι η χρηματοδότηση της επέκτασης, καθώς αφορά έργο προϋπολογισμού άνω των 300 εκατ. ευρώ...


Τα καλά και τα. προβλήματα

Προβληματισμένος με τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα και την πληθώρα των τηλεπικοινωνιακών έργων που πρέπει να υλοποιηθούν σε εξαιρετικά σφιχτούς χρόνους εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος Χάρης Μπρουμίδης. «Κριτήριο για την επιτυχία μας είναι το πόσο γρήγορα θα πάμε. Το θέμα δεν είναι να πάρεις τα έργα. Είναι να είσαι στο τραπέζι και να συμμετάσχεις στη συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά ενώ ήδη διαπίστωσε καθυστερήσεις σε έργα και υπερφόρτωση της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) με δράσεις που σχετίζονται με την πανδημία. «Υπάρχει υπερφόρτωση της ΚτΠ με έργα που σχετίζονται με την πανδημία. Το Σύζευξις έχει μεγάλες καθυστερήσεις και μάλιστα σε μια συνθήκη που το κράτος από μόνο του θα έχει ένα όφελος στην κινητή τηλεφωνία περίπου 200 εκατ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Το στέλεχος ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις για την επιτυχία ολοκλήρωσης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και συγκεκριμένα: «Συνθήκη να γίνουν γρήγορα, όσοι θέλουν και μπορούν να είναι μέρος της συζήτησης και τρίτον, να έχουμε τις σωστές δράσεις». Πάντως τόνισε ότι το «Ελλάδα 2.0» έχει σωστές δράσεις και προτεραιότητες. «Η Vodafone Ελλάδας είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην ψηφιακή μετάβαση της χώρας. Το μέγεθος του επενδυτικού κύματος που έρχεται, είναι ταυτόχρονα η μεγαλύτερη ευκαιρία και ο σοβαρότερος κίνδυνος», είπε χαρακτηριστικά.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr