f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1237 3 - 7 Δεκεμβρίου 2021


Ντου και στα. σουβλάκια

Ο βενιαμίν της επιχειρηματικής οικογένειας Kamprad, γιος του γνωστού Ingvar Kamprad που ίδρυσε την ΙΚΕΑ, φαίνεται να έχει βάλει για τα καλά στο στόχαστρο την Ελλάδα. Όπως μαθαίνουμε έχει τοποθετήσει κεφάλαια σε νεοφυή εταιρεία συμμετοχών. Πιο συγκεκριμένα, ένα έμβασμα 1,5 εκατ. ευρώ που υπέπεσε στο ραντάρ της στήλης φέρεται να καλύπτει το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετοχών MDS Holding S.A. Μοναδικός μέτοχός της είναι ο Σουηδός Niclas Achim Mathias Kamprad (του Ingvar και της Margaretha Maria), ο γνωστός γιος δηλαδή.

Η MDS εμφανίζεται να δραστηριοποιείται κυρίως στις συμβουλευτικές υπηρεσίες. Εγκαινιάζει, όμως, την παρουσία της και στην εστίαση. Κι αυτό γιατί φέρεται να ελέγχει μια επίσης νεοσύστατη εταιρεία με τη -μάλλον εύγλωττη- επωνυμία «e-eat». Η τελευταία, βάσει καταστατικού κινείται σε σειρά από τομείς, κυρίως γύρω από το catering και υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών με σερβίρισμα. Στη λίστα περιλαμβάνονται ζαχαροπλαστεία, πιτσαρίες και ψητοπωλεία. Μέχρι και. σουβλατζίδικα!


Κατάληψη στο Μαρούσι

Κατάληψη στην οδό Χειμάρρας του Δήμου Αμαρουσίου έχει κάνει η Noval. Η ΑΕΕΑΠ του ομίλου Viohalco αγόρασε στις 5 Απριλίου οικόπεδο επιφάνειας 1.635 τετραγωνικών μέτρων, στον αριθμό 16, έναντι τιμήματος 1,27 εκατ. ευρώ. Την επόμενη ημέρα (6 Απριλίου) απέκτησε όμορο οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 262 τετραγωνικών μέτρων, έναντι 225.000 ευρώ. Στα δύο οικόπεδα, η Noval σκοπεύει να αναπτύξει κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας περίπου 20.175 τ.μ. Το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε περίπου 22 εκατ. ευρώ. Είχε προηγηθεί τον Φεβρουάριο η κατακύρωση στη κοινοπραξία Noval-Brook Lane του μεγάλου σε έκταση (συνολική επιφάνεια 16.000 τ.μ.) ακινήτου επί των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου (πρώην ακίνητο Kodak).

Η κοινοπραξία προσέφερε 28,6 εκατ. ευρώ και εκκρεμεί η σχετική συμβολαιογραφική πράξη για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης. Στο εν λόγω ακίνητο θα ανεγερθεί συγκρότημα γραφείων, επιφάνειας περίπου 49.000 τ.μ. Η επένδυση θα είναι ύψους 48,7 εκατ. ευρώ (77,3 εκατ. ευρώ, αν συνυπολογιστεί και το τίμημα για την αγορά γης). Αν συνυπολογισθούν και τα γειτνιάζοντα ακίνητα που έχει επί της Αμαρουσίου-Χαλανδρίου ο όμιλος, η κατάληψη σχεδόν έχει ολοκληρωθεί.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr