,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1237 3 - 7 Δεκεμβρίου 2021


  Μεγέθη υπεράνω των εκτιμήσεων

Όχι μόνο πολύ υψηλότερα των αντίστοιχων περυσινών, αλλά και σαφώς ανώτερα των αρχικών εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα εννεαμήνου των 118 μη τραπεζικών εισηγμένων εταιρειών του Χ.Α.
ΣEΛ. 12 - 13



Φωτιές στις αναδυόμενες αγορές
από την πτώση της τουρκικής λίρας


Στα χαρτιά, το 2021 θα έπρεπε να είναι μια εξαιρετική χρονιά για τα νομίσματα και τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών, καθώς η παγκόσμια ανάπτυξη ανέκαμψε από τα σοκ της Covid-19. Αλλά η ανησυχητική βουτιά του τουρκικού νομίσματος φέτος έχει δείξει πως κάποιες φορές τα πράγματα πάνε τελείως στραβά στον κόσμο των αναδυόμενων αγορών.
ΣEΛ. 26



ΕΦΚΑ: πριμ παραγωγικότητας και
εταιρεία ειδικού σκοπού για τα ακίνητα

Οκτώ νέες, μεγάλες αλλαγές στον ΕΦΚΑ προωθεί το υπουργείο Εργασίας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του Ενιαίου Φορέα, που αποτελεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τη μεγαλύτερη πληγή του Δημοσίου.

ΣEΛ. 5



Στο... ρελαντί η Προθεσμιακή Αγορά Ηλεκτρισμού
ενώ εκτοξεύονται οι τιμές


Το περιβάλλον των υψηλών χονδρεμπορικών τιμών ρεύματος φαίνεται ότι άρχισε να στρέφει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στην εγχώρια Προθεσμιακή Αγορά Ηλεκτρισμού. Από τον Σεπτέμβριο, η συγκεκριμένη αγορά, που συνιστά εργαλείο αντιστάθμισης κινδύνου έναντι των διακυμάνσεων των τιμών, παρουσιάζει κινητικότητα, έστω και στο ρελαντί. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη απόσταση ακόμη για την απόκτηση φιλοσοφίας αντιστάθμισης ρίσκου από όλους τους παίκτες της αγοράς.

ΣEΛ. 14


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr