,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1235 19 - 24 Νοεμβρίου 2021


  Αμερικανο-γερμανική επέλαση
σε εμπόριο και εστίαση


Η DoorDash, η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής τροφίμων των ΗΠΑ -ελέγχει μερίδιο 57% στη διανομή φαγητού- ανακοίνωσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα την εξαγορά, έναντι 7 δισ. ευρώ, της φινλανδικής Wolt. Η κίνηση θα επιτρέψει στην αμερικανικών συμφερόντων DoorDash να εισέλθει σε 22 επιπλέον αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Δανίας, της Σουηδίας και φυσικά της Ελλάδας και να μπει σφήνα σε μια γεωγραφική περιοχή όπου είναι, μέχρι σήμερα, προνομιακός χώρος των Deliveroo, Uber Eats και Delivery Hero.
ΣEΛ. 13



Ταύροι οι θεσμικοί επενδυτές
για το ελληνικό real estate


Η υστέρηση της εγχώριας αγοράς ακινήτων τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης, τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις αποτελούν τους κύριους παράγοντες για την επενδυτική άνθηση του τελευταίου διαστήματος, η οποία φαίνεται να έχει μεσοπρόθεσμη συνέχεια τουλάχιστον για την προσεχή πενταετία.
ΣEΛ. 15



Εισηγμένες: ανεβάζουν στροφές
οι αναχρηματοδοτήσεις

Πρόσφορο έδαφος φαίνεται να διαμορφώνεται στην αγορά για να προχωρήσουν αναχρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και αρκετά χρόνια. Εξελίξεις που συμβαίνουν τόσο στις τράπεζες όσο και στην οικονομία ευρύτερα, δρουν καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας ότι σε πολλές περιπτώσεις υπερχρεωμένων επιχειρήσεων θα βρεθεί τελικά μια «δεύτερη ευκαιρία» προκειμένου να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και να αναπτυχθούν.

ΣEΛ. 12



Οι αγορές μοιάζουν πια με… video game

Ο φόβος «μη μείνεις απ’ έξω» έχει συνεπάρει τις παγκόσμιες αγορές, ανεβάζοντας τα πάντα, από μετοχές έως κρυπτονομίσματα, σε ιστορικά υψηλά και αναγκάζει ακόμα και ένθερμες… αρκούδες να πετάξουν λευκή πετσέτα. Οι αμερικανικές μετοχές είναι στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας ροής χρήματος προς τις μετοχές, η οποία έχει σχεδόν διπλασιάσει τον δείκτη MSCI All-World μετά το ναδίρ που βρέθηκε με το ξέσπασμα του κορωνοϊού τον Μάρτιο του 2020, ένα από πιο ισχυρά ράλι για τις ανά τον κόσμο μετοχές στην ιστορία.

ΣEΛ. 12


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr