,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1234 12 - 16 Νοεμβρίου 2021


  Προς νέο κύμα εξαγορών
στις ασφαλιστικές εταιρείες


Δεν θα αργήσουμε να δούμε το δεύτερο κύμα συγκέντρωσης στον ασφαλιστικό κλάδο, κατά τη διάρκεια του οποίου το ρόλο του πωλητή δεν θα παίξουν μόνο μικρές, αλλά ενδεχομένως και ορισμένες από τις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά. Αυτό δήλωσαν στο Euro2day.gr γνωστοί παράγοντες του κλάδου, σημειώνοντας πως τώρα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για κάτι τέτοιο.
ΣEΛ. 14



Ηλεκτρικό: πυρ ομαδόν από προμηθευτές
για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις της ΡΑΕ


Σοβαρές αντιρρήσεις διατυπώνει η αγορά προμήθειας ηλεκτρισμού στις προτάσεις της ΡΑΕ για την κατηγοριοποίηση των τιμολογίων χαμηλής τάσης (μικρές επιχειρήσεις και νοικοκυριά) ανάλογα με τη διαβάθμιση ρίσκου τιμών, καθώς και για την τυποποίηση του εντύπου προσφοράς. Ταυτόχρονα, ζητείται να μετατεθεί ο χρόνος εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων από 1/1/2022, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Ρυθμιστής.
ΣEΛ. 12



Το στοίχημα των 29 turn around stories

Με βάση τις λογιστικές καταστάσεις του πρώτου φετινού εξαμήνου, 29 εισηγμένες εταιρείες πέρασαν από τις ζημίες στα κέρδη (περίπου η μία στις πέντε, βλέπε στοιχεία σχετικού πίνακα), γεγονός που οδήγησε σε αθροιστική βελτίωση των επιδόσεών τους κατά 1,24 δισ. ευρώ.

ΣEΛ. 15



ΤΗ Fed παρατείνει το πάρτι για τις αγορές

Η Fed κατόρθωσε να είναι… βαρετή. Μετά την τελευταία της συνεδρίαση, επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να αρχίσει την περιστολή των αγορών ομολόγων κατά 15 δισ. δολ. τον μήνα, κάτι που τη βάζει σε τροχιά τερματισμού αυτού του βραχίονα της νομισματικής τόνωσης ως τα μέσα του 2022.

ΣEΛ. 29


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr