f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1233 5 - 9 Νοεμβρίου 2021


Σφάζονται. εργολάβοι για το Ελληνικό

Μέσα στο Νοέμβριο, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, αναμένεται η δημοπράτηση των έργων υποδομής στο Ελληνικό, τα οποία θα διεκδικήσει το σύνολο των εγχώριων παικτών στις κατασκευές. Μέσα στον μήνα, ωστόσο, αναμένεται να δημοπρατηθεί και το έργο κατασκευής του ουρανοξύστη «Marina Tower», το οποίο προφανώς ήρθε πιο μπροστά στον σχεδιασμό της Lamda Development, εξαιτίας και της υψηλής ζήτησης, όπως δείχνουν οι προπωλήσεις. Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην παραχωρησιούχο, ο εν λόγω διαγωνισμός δεν έχει ακόμη προκηρυχθεί, ωστόσο έχει αποσταλεί πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Ορισμένοι δε εκ των υποψήφιων διεκδικητών του έργου επιβεβαιώνουν εμμέσως πως η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών δεν έχει ακόμα εκπνεύσει. Παρ' όλα αυτά ένας κατασκευαστικός όμιλος ανέφερε στη στήλη ότι ήδη έχει καταθέσει την προσφορά του. Προφανώς, οι χρονισμοί έχουν μικρή σημασία ως προς το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, ωστόσο το «μπέρδεμα» υπογραμμίζει ότι οι εργολάβοι... σφάζονται στο Ελληνικό!


Ειδικότητες που δεν. βοηθάνε

Αντιλαμβανόμαστε ότι κανένα από τα «μεγάλα ονόματα» της αγοράς δεν θα στριμωχνόταν για να συμμετάσχει στο Δ.Σ. της Προοδευτικής, μιας εταιρείας που εδώ και κάποια χρόνια έχει μηδενικό κύκλο εργασιών. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν είναι καθόλου κατανοητό, γιατί στη θέση π.χ. του αντιπροέδρου μιας εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας -που θα ήθελε κάποτε να εμπλακεί και στον χώρο του real estate- θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας ιδιοκτήτης σφαγείου με ακαδημαϊκή εμπειρία την πρακτική άσκηση υποψήφιου κρεοπώλη και την εκπαίδευση εκδοροσφαγέα (το επάγγελμα του αείμνηστου Μάρκου Βαμβακάρη).

Δεν μπορεί επίσης κάποιος να αντιληφθεί γιατί στο Δ.Σ. δεν υπάρχει ούτε ένας πολιτικός μηχανικός ή έστω ούτε ένας δικηγόρος, με δεδομένο ότι το τρέχον αντικείμενο δραστηριότητας της εισηγμένης είναι να επιδίδεται σε εκδικάσεις νομικών υποθέσεων (διεκδικήσεις γύρω στα 12 εκατ. ευρώ κυρίως από ελληνικό και ρουμανικό Δημόσιο, αλλά και αγωγές εναντίον της γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ).

Άραγε να τίθεται και θέμα καταλληλότητας (διαχείριση σύνθετων νομικών υποθέσεων και φυσικά εκατομμυρίων ευρώ) των μελών του Δ.Σ. και εν γένει Εταιρικής Διακυβέρνησης στην εισηγμένη εταιρεία;



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr