,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1228 1 - 5 Οκτωβρίου 2021


  Γιατί προβληματίζουν την αγορά
οι αυξήσεις κεφαλαίου «τύπου ΔΕΗ»


Έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει στη χρηματιστηριακή αγορά η επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, όχι γιατί δεν αναγνωρίζεται ο αναπτυξιακός της στόχος, ούτε φυσικά επειδή θα προσελκύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το εξωτερικό, τα οποία θα επενδυθούν στη χώρα, αλλά λόγω των επιπτώσεων που έχει επιφέρει μέχρι σήμερα στην τιμή της μετοχής στο Χ.Α.
ΣEΛ. 15



Αυξήσεις κατά κύματα
στις τιμές τροφίμων στο ράφι


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο κύκλος ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα τροφίμων. Στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν ότι το πρώτο κύμα ξεκίνησε κυρίως από μικρούς παίκτες της αγοράς λιανεμπορίου, που είχαν, εκ των πραγμάτων, περιορισμένα περιθώρια απορρόφησης των υψηλότερων τιμών από τους παραγωγούς, αλλά το κύμα επεκτείνεται.
ΣEΛ. 12



Νέα funds σε άγρα ελληνικών ξενοδοχείων

Στο επενδυτικό στόχαστρο διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων και ξένων funds έχει μπει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελλάδα. Οι επιδόσεις που καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός και η ισχυροποίηση του brand «Ελλάδα» στον διεθνή τουριστικό χάρτη εν μέσω της πανδημίας φαίνεται ότι προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

ΣEΛ. 14



Η καινούργια εποχή για τη Γερμανία είναι... δύσκολη

Kαθώς οι Γερμανοί προσέρχονταν στις κάλπες, το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν απολύτως αβέβαιο. Οι Γερμανοί δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ ένα τόσο ευρύ φάσμα πιθανών εκλογικών αποτελεσμάτων.

ΣEΛ. 30 - 31


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr