f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1224 3 - 7 Σεπτεμβρίου 2021


Ό,τι πει η δικαιοσύνη

Στα χέρια της δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον το όποιο μέλλον της Προοδευτικής. Η πάλαι ποτέ ισχυρή κατασκευαστική εταιρεία έχει εδώ και πολλά χρόνια σταματήσει την όποια δραστηριότητά της και ασχολείται μόνο με τις νομικές της εκκρεμότητες. Από τη μια πλευρά, καλείται να αντιμετωπίσει αγωγές τρίτων ύψους 2,5 εκατ. ευρώ (το 1 εκατ. από την Τράπεζα Πειραιώς, υπόθεση που εκδικάζεται τον προσεχή Οκτώβριο).

Από την άλλη πλευρά, διεκδικεί νομικά χρήματα από το ρουμανικό δημόσιο (3 εκατ.), το ελληνικό δημόσιο και εγχώριες κατασκευαστικές εταιρείες. Η τελική εκδίκαση της υπόθεσης της Ρουμανίας αναμένεται φέτος ή στις αρχές του 2022. Τώρα, αν μετά από όλα αυτά καταφέρει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Πάντως, στις 31/12/2020 ο καθαρός της δανεισμός ανερχόταν σε 5,7 εκατ. ευρώ, μειωμένος σε σχέση με το 2019 καθώς πέρσι είχε προκύψει έκτακτο κέρδος «από διακανονισμό με τραπεζικό ίδρυμα» ύψους 1,27 εκατ. ευρώ.


Η παράταση και οι παρενέργειες

Παράταση στην παράταση και κόντρα παράταση και πάλι καταλήγουμε δέκα μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να τρέχουν τελευταία ώρα περισσότεροι από 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι.

Λίγο πάνω από τα 5,3 εκατομμύρια τα Ε1 που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα, στα 6,4 εκατομμύρια πρέπει να φτάσουν. Δεν θα προκαλέσει εντύπωση αν από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίσει να πέφτει το σύστημα λόγω διαδικτυακού συνωστισμού, όχι ότι δεν υπήρξαν και καθυστερήσεις για τις οποίες σε τίποτα δεν φταίνε οι φορολογούμενοι, ιδίως τον Ιούνιο με το φόρτωμα στοιχείων στο σύστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι υπέβαλαν δηλώσεις έως τις 27 Αυγούστου και πληρώσουν εφάπαξ έως και σήμερα, κερδίζουν έκπτωση 3%. Από την 1η Σεπτεμβρίου, εκπτώσεις τέλος, παρότι η προθεσμία υποβολής εκπνέει στις 10 Σεπτεμβρίου και εξόφλησης των 2 πρώτων δόσεων στις 17 του μήνα.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr