,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1223 27 - 31 Αυγούστου 2021


  Κομβικές γενικές συνελεύσεις
για 20 εισηγμένες εταιρείες


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι φετινές τακτικές γενικές συνελεύσεις των εισηγμένων εταιρειών, καθώς μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 10ης Σεπτεμβρίου απομένουν ακόμη 20 εισηγμένες να προχωρήσουν στη σχετική διαδικασία, εκ των οποίων βρίσκονται ένα βήμα πριν από την αποχώρησή τους από το ταμπλό του.
ΣEΛ. 11



Απειλή για την πράσινη μετάβαση
η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους


H εκτίναξη του ενεργειακού κόστους ενδεχομένως να αποτελέσει το διακύβευμα που θα κρίνει αποφασιστικά την πορεία της πράσινης μετάβασης πανευρωπαϊκά. Αιτία η δραματική αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου, που υπερβαίνει την προσφορά και οδηγεί στα ύψη τις τιμές του μεταβατικού καυσίμου ενόψει της απανθρακοποίησης.
ΣEΛ. 9



Το ψηφιακό δολάριο της Fed
μπορεί να εξαλείψει το Βitcoin

Στην ετήσια συνάντηση της Fed στο Jackson Hole, οι οικονομολόγοι θα πρέπει να συζητήσουν ένα μεγάλο πείραμα: μπορούν οι αξιωματούχοι της Fed να προετοιμάσουν τις αγορές για μια περιστολή της χαλαρής νομισματικής πολιτικής χωρίς να προκαλέσουν σοκ;

ΣEΛ. 20



Ανακάμπτει και πάλι
το bancassurance


Tα εξαμηνιαία αποτελέσματα της Εθνικής Ασφαλιστικής έρχονται να επιβεβαιώσουν εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς ότι κινητήριο δύναμη της φετινής αυξημένης παραγωγής αποτελούν τα επενδυτικά προϊόντα του κλάδου ζωής, τα οποία μάλιστα σε μεγάλο βαθμό προωθούνται μέσω των τραπεζικών δικτύων.

ΣEΛ. 10


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr