:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1223 27 - 31 Αυγούστου 2021


ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ

Τα μηνύματα από το μέτωπο της οικονομίας
και η αντανάκλαση στο Χ.Α.



O
ι τιμές των περισσότερων μετοχών του Χ.Α. έχουν σημειώσει αξιοσημείωτο ράλι και οι αποτιμήσεις των εταιρειών αυτών είναι πλέον απαιτητικές. Παρά τους υπαρκτούς κινδύνους (υγειονομικό μέτωπο, υψηλό δημόσιο χρέος, γεωπολιτική αβεβαιότητα), η χρηματιστηριακή αγορά τείνει να προεξοφλήσει στα τρέχοντα επίπεδα τιμών μια πολύ καλύτερη επόμενη τετραετία σε ό,τι αφορά το ΑΕΠ, τις επενδύσεις, την κατανάλωση, τις θέσεις εργασίας και, φυσικά, τα εταιρικά κέρδη.

Από την άλλη πλευρά, αρκετοί αναλυτές θεωρούν πως το Χ.Α. μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει καλές αποδόσεις και στα επόμενα χρόνια, βασιζόμενο στο μακροοικονομικό story: «Αρκεί η χώρα να καταφέρει να επιτύχει τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2022-2025 ή και να τους ξεπεράσει. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα δούμε τις τιμές των μετοχών να ανταμείβουν τους επενδυτές και με το παραπάνω», υποστηρίζουν.

Οι ίδιοι, μάλιστα, σχολιάζουν με θετικό τρόπο το πόσο δυναμικά αντέδρασε φέτος η ελληνική οικονομία μετά τα μακροπρόθεσμα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν και θεωρούν πολύ πιθανόν ότι το ΑΕΠ του 2021 θα ξεπεράσει κατά πολύ το +3,6% που αναφέρεται στον Προϋπολογισμό.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 6 - 7
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr