f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1217 16 - 20 Ιουλίου 2021


Βιάζονται οι δικηγόροι,
με το. πάσο τους οι ξενοδόχοι

Πιο. ζωηροί εμφανίζονται οι δικηγόροι έναντι των ξενοδόχων ως προς τη λήψη επιχορήγησης από το ΕΣΠΑ. Και η ζωηράδα τους αυτή φαίνεται από τον αριθμό όσων έως 9/7 είχαν υποβάλει αίτηση για τη λήψη οικονομικής ενίσχυσης από σχετικό πρόγραμμα για την ψηφιακή αναβάθμιση των γραφείων τους. Η σχετική δράση προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, άρχισε να υποδέχεται αιτήσεις από τις 16 Ιουνίου και έως 9/7 είχαν υποβληθεί 3.450 αιτήσεις.

Την ίδια ημέρα, 16 Ιουνίου, άρχισε και η υποβολή αιτήσεων και για τους ξενοδόχους, ώστε να λάβουν δωρεάν κεφάλαιο κίνησης για την κάλυψη των αναγκών τους, από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ. Παρότι, όμως οι ανάγκες ρευστότητας των ξενοδοχείων και των λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων που δικαιούνται την ενίσχυση, είναι τεράστιες όπως οι ίδιοι αναφέρουν, πάντα έως τις 9/7, είχαν υποβληθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, μόνο 1.810 αιτήσεις.

Δεν τον λες και μεγάλο αριθμό, δεδομένης της ανάγκης της ρευστότητας και του αριθμού των δυνητικών δικαιούχων που ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες. Εκτός κι αν δεν. βιάζονται, καθώς η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, τελειώνει στις 29 Σεπτεμβρίου, εν αντιθέσει με το πρόγραμμα των δικηγόρων που «κλείνει» στις 30 Ιουλίου.


Το πραγματικά ενδιαφέρον.

Σημαντικές διαφοροποιήσεις στη μετοχική σύνθεση της Τζιρακιάν παρατηρήθηκαν μέσα από τη διαδικασία της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου. Αξιοσημείωτη είναι η κινητικότητα πολλών επενδυτών μειοψηφίας που έσπευσαν να πάρουν θέσεις στην εισηγμένη και μάλιστα λέγεται πως πελάτες γνωστής ΑΕΠΕΥ έχουν συγκεντρώσει κοντά στο 4% της εταιρείας.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο έγκειται στο αν θα δούμε να αλλάζει χέρια το ποσοστό (ή έστω ένα μεγάλο τμήμα αυτού) που κατέχουν τα μέλη της οικογένειας των βασικών μετόχων, τα οποία εναντιώθηκαν στην πρόσφατη ΑΜΚ. Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, σχετικές συζητήσεις έχουν γίνει κατά τους τελευταίους μήνες, χωρίς όμως αυτές να έχουν καταλήξει μέχρι σήμερα σε αποτέλεσμα και με κανέναν να μην μπορεί να προβλέψει το αν τελικά θα γίνει κάτι τέτοιο.

Καταλύτες όλων αυτών των εξελίξεων στη μέχρι πρότινος «ξεχασμένη» περιφερειακή μετοχή, αποτελούν οι σαφώς ανοδικές οικονομικές επιδόσεις που αναμένεται να εμφανίσει η εταιρεία τον προσεχή Σεπτέμβριο (αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου) και οι προσδοκίες για μελλοντικά οφέλη από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr