:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1217 16 - 20 Ιουλίου 2021


ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ

Πώς εξηγείται η νηνεμία τώρα στο Χ.Α.,
ποια είναι τα πρόσκαιρα εμπόδια και πού θα κριθεί
η μεσο-μακροπρόθεσμη τάση



Τ
ο Χρηματιστήριο της Αθήνας τον τελευταίο μήνα φαίνεται. απονευρωμένο, αν κρίνει κάποιος από την ελαφρά πτωτική πορεία του Γενικού Δείκτη και τους χαμηλότατους όγκους συναλλαγών. Οι αιτίες γι' αυτό είναι αρκετές: η κλασική θερινή νάρκη, η πορεία της πανδημίας, η παγκόσμια αβεβαιότητα σε μια σειρά από θέματα όπως η εφοδιαστική αλυσίδα και η πολιτική των κεντρικών τραπεζών είναι μόνο μερικά από αυτά.

Όμως, αυτή είναι η πρώτη ανάγνωση της κατάστασης. Η δεύτερη ανάγνωση λέει ότι η ελληνική οικονομία ετοιμάζεται να δεχτεί τα πρώτα κεφάλαια από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ότι μια σειρά από μεγάλα projects (λ.χ. Ελληνικό) ξεκινούν, ότι υπάρχουν εταιρείες με γεμάτα ταμεία και φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια -και αρκετά ακόμα. Κι ακόμα, στο καθαρά χρηματιστηριακό πλαίσιο, ότι οι αποδόσεις του προηγούμενου διαστήματος σε πολλές μετοχές, πρέπει να αφομοιωθούν και να αξιολογηθούν εκ νέου.

Το συμπέρασμα; Η αγορά καλείται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να αξιολογήσει τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν μετά το τέλος των θερινών διακοπών. Τα κρίσιμα σημεία είναι πολλά, τα σενάρια αναλόγως. άφθονα, όπως και τα νέα σχέδια που πρέπει να λάβουν σάρκα και οστά.


Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr