f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1214 25 - 29 Ιουνίου 2021


Περιμένουμε τον. επόμενο

Με ειδικό report της η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs έκανε γνωστό ότι μεταφέρει σε νέο αναλυτή την κάλυψη των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, λόγω άμεσης αποχώρησης της αναλύτριας που τις κάλυπτε έως σήμερα. Η μεταφορά της κάλυψης των εγχώριων μετοχών δεν είναι γνωστό αν σχετίζεται με την... γκάφα στην προηγούμενη ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας και η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έδινε ανοδικό περιθώριο. 1.062% στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και τιμή-στόχο τα 17,49 ευρώ ανά μετοχή, και μάλιστα λίγες μέρες μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την είσοδο των νέων μετοχών της τράπεζας προς διαπραγμάτευση στο ταμπλό του Χ.Α., έκδοση στην οποία ήταν και σύμβουλος έκδοσης.

Ως είθισται, τις επόμενες ημέρες θα δούμε ένα νέο πολυσέλιδο report από την επενδυτική τράπεζα, στο οποίο ο νέος αναλυτής θα δώσει το στίγμα του για το πώς βλέπει τις εγχώριες τραπεζικές μετοχές, τις εξελίξεις τους και εντέλει τις νέες συστάσεις και τις τιμές-στόχους τους. Ποντάρουμε σε γενναίες αυξήσεις τιμών-στόχων...

Για την ώρα, πάντως, οι τιμές-στόχοι είναι: Alpha Bank, σύσταση αγοράς και τιμή-στόχος 1,12 ευρώ ανά μετοχή και αρνητικό περιθώριο μεταβολής 3%, Εθνική Τράπεζα, καμία σύσταση ή τιμή-στόχος, Eurobank, ουδέτερη σύσταση και τιμή-στόχος τα 0,65 ευρώ με αρνητικό περιθώριο 25% από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό του Χ.Α., Τράπεζα Πειραιώς, ουδέτερη σύσταση και τιμή-στόχος 1,47 ευρώ και αρνητικό περιθώριο μεταβολής 6%.


Υψηλό το ενδιαφέρον

Δεν πέρασαν παρά λίγες εβδομάδες από την ψήφιση του νόμου που βελτιώνει το πλαίσιο στην αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης. Θυμίζουμε ότι ήταν από τις λίγες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες. τα βρήκαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με χαρακτηριστική στιγμή την αναγνώριση από τον Άδωνι Γεωργιάδη της θετικής συμβολής που είχε ο Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην προσπάθεια να νομοθετηθεί η φαρμακευτική κάνναβη και να ανοίξει η ελληνική αγορά. Όπως φαίνεται, εκτός από συναίνεση, το νομοσχέδιο δημιουργεί και... χρήμα. Οι εγκρίσεις για νέες μονάδες έχουν ξεπεράσει τις 100 και το ενδιαφέρον παραμένει υψηλό.

Μεταξύ άλλων, πράσινο φως για επένδυση στον Ορχομενό της Βοιωτίας έλαβε και η Canna Innovative Products, εγχείρημα του Κωνσταντίνου Κανάρογλου, που ανήκει στην τρίτη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης Cana Laboratories, φαρμακευτικής εταιρείας που ίδρυσε ο παππούς του το 1928. Από το 2017 αναζητά ενεργά ευκαιρίες στην αγορά της ιατρικής κάνναβης. Προ ημερών εγκρίθηκε επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ για μονάδα παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων (επεξεργασία και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης) από την εταιρεία του. Η μονάδα θα παράγει τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, κατόπιν απόκτησης από τον ΕΟΦ άδειας δυνατότητας παραγωγής και αντίστοιχης ειδικής έγκρισης κυκλοφορίας.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr