:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1214 25 - 29 Ιουνίου 2021


Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Πώς οι εισηγμένες μπορούν να αλλάξουν «level»
σε επίπεδο οικονομικών επιδόσεων

Το αποτύπωμα της πανδημίας και οι προοπτικές
ανά κλάδο



K
όντρα στα προβλήματα που έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται ορατά στο μέτωπο της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και στις επιπτώσεις από την άνοδο στα μεταφορικά κόστη και στις πρώτες ύλες, χρηματιστηριακοί αναλυτές και διοικήσεις εισηγμένων εταιρειών προβλέπουν μια μεγάλη αύξηση στις φετινές κερδοφορίες και ένα ανοδικό κανάλι οικονομικών επιδόσεων για την επόμενη τριετία.

Από τις συγκεκριμένες εξελίξεις, όπως φαίνεται, δεν θα ευνοηθούν εξίσου όλες οι εταιρείες, καθώς αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις ανάλογα με τον κλάδο δραστηριοποίησης, αλλά και την οικονομική δυνατότητα κάθε ομίλου να εκμεταλλευθεί τις μελλοντικές ευκαιρίες και επιπρόσθετα να προχωρήσει στα απαιτούμενα -πολλές φορές- deals.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το να επιδιώκει κάποιος να εντοπίσει στο Χ.Α. υποτιμημένες μετοχές με βάση τους χρηματιστηριακούς δείκτες του 2020, αποτελεί αναμφίβολα «μισή δουλειά», καθώς από τη μια πλευρά οι αποτιμήσεις στο ταμπλό έχουν καταστεί απαιτητικές και από την άλλη έχουν δημιουργηθεί ανοδικές προσδοκίες για το μέλλον, με βασικό καταλύτη τη μεγάλη εισροή κοινοτικών κονδυλίων.


Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr