:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1209 21 - 25 Μαίου 2021


Yπάρχουν για να... υπάρχουν;

Εξακολουθούν και συμπεριλαμβάνονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ η πώληση του 35,5% των Ελληνικών Πετρελαίων και του 17% της ΔΕΗ. Το Ταμείο έχει την υποχρέωση να αναθεωρεί το Πρόγραμμα του ανά εξάμηνο και στη συνέχεια περνά από την έγκριση του ΚΥΣΟΙΠ. Άρα ως τα τέλη του έτους ισχύει το ότι περιλαμβάνονται οι δύο συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις. Η στήλη, όμως, πληροφορείται ότι στο άμεσο πλάνο δεν προβλέπεται καμία κίνηση γι' αυτές.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν προτίθεται να πωλήσει το μερίδιό του στην εταιρεία, αντίθετα, προσβλέπει στο να αποκομίσει αξία από την ανάπτυξη της. Όσο για τη ΔΕH, κανείς στην κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει ως τώρα τέτοιο θέμα. Παρόλα αυτά, τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΗ παραμένουν στο τραπέζι των αποκρατικοποιήσεων και δεν απεντάσσονται από το χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ. Το τι σημαίνει αυτό, θα δούμε στην πορεία!


Ουδέν κακόν...

«Ουδέν κακόν αμιγές... καλού». Έτσι σχολιάζει η αγορά την ξαφνική αποχώρηση του CEO της εταιρείας Joern Taubert για «προσωπικούς λόγους», καθώς δεν πείστηκε ότι ο ξενόφερτος μάνατζερ κατάφερε να κατανοήσει και να εναρμονιστεί στις συνθήκες του ελληνικού retail.

Πρόκειται άλλωστε για πείραμα που σπανίως πετυχαίνει διεθνώς στον συγκεκριμένο χώρο. Ο Ρόμπυ Μπουρλάς, από την άλλη, είναι χρόνια στον όμιλο, έχει θητεύσει επικεφαλής της εταιρείας και καλείται τώρα να διαχειριστεί το ίδιο περίπου στοίχημα, αλλά πλέον σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα μεγεθών.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr