:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1208 14 - 18 Μαίου 2021


Σκόνταψε στην πανδημία

Ήταν στραβό το κλήμα. ήρθε και η πανδημία. Η αίτηση συμφωνίας εξυγίανσης της εισηγμένης Εκδόσεις Λιβάνη είχε μεν εγκριθεί δικαστικά τον Ιανουάριο του 2019, αλλά στην πράξη δεν προχώρησε πριν καν αρχίσει να εκδηλώνεται η πανδημία, η οποία προκάλεσε νέα επιδείνωση στα αποτελέσματα της εταιρείας (ζημία 1,89 εκατ. το 2020, αρνητικά ίδια κεφάλαια 15,4 εκατ., καθαρός δανεισμός 15,6 εκατ. ευρώ).

Τώρα η διοίκηση των Εκδόσεων Λιβάνη έχει υποβάλει αίτημα εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών της, ελπίζοντας ότι τελικά θα γίνει δεκτό, ενώ παράλληλα συνεχίζει «τη διαδικασία προσέλκυσης επενδυτών, αλλά και την επιτυχή υλοποίηση του νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης».


Χωρίς πολυτέλεια για... πολυτέλειες

Η κρίση που προκάλεσε η πανδημία δεν ακουμπά μόνο τα χαμηλά βαλάντια. Χτυπά και την πολυτέλεια. H ελληνική θυγατρική του ομίλου Richemont φαίνεται ότι αποτελεί ένα από τα θύματα της πανδημίας. Η δραστηριότητά της πουλήθηκε στην ιταλική Richemont Italia SPA (RISPA), η οποία θα λειτουργεί με υποκατάστημα στην Ελλάδα. Το τίμημα εκτιμάται μεταξύ 4,3 και 5,3 εκατ. ευρώ και η συναλλαγή προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο προσεχές διάστημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα στελέχη της Richemont Ελλάς έχουν μετακινηθεί ήδη σε άλλες εταιρείες που διαχειρίζονται σήματα πολυτελείας.

Τα σήματα της Richemont θα διατηρήσουν την παρουσία τους στις φημισμένες ελληνικές boutique, ενώ το νέο μοντέλο θα έχει μικρότερο κόστος για την RLG Europe B.V., την ολλανδική μητρική του οίκου.

Θυμίζουμε ότι ο όμιλος Richemont διαχειρίζεται μερικά από τα πιο γνωστά brands πολυτελών ειδών, ρολογιών και κοσμημάτων όπως Cartier, Piaget, Jaeger-LeCoultre, Van Cleef & Arpels και Mont Blanc. Μπορεί να φαίνεται ότι ευνοείται από τις πωλήσεις κοσμημάτων στην Ασία και τη Μέση Ανατολή αλλά.υποφέρει σε άλλες αγορές.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr