,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1208 14 - 18 Μαίου 2021


  Ποιες είναι οι πιο «αποδοτικές»
εισηγμένες εταιρείες στο Χ.Α.


Ως αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων (Return On Equity - ROE) ορίζουμε το πόσα ευρώ ετήσια κέρδη επιτυγχάνει μια εταιρεία για κάθε 100 ευρώ ιδίων κεφαλαίων που χρησιμοποιεί η διοίκησή της. Είναι προφανές ότι οι επενδυτές (όταν όλοι οι άλλοι παράγοντες είναι σταθεροί) επιθυμούν να τοποθετούνται σε εταιρείες με υψηλή αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων, γιατί με αυτό τον τρόπο επηρεάζονται θετικά οι αποδόσεις τους.
ΣEΛ. 13



Κοσμογονία στα εργασιακά

Παρεμβάσεις με πολλαπλές στοχεύσεις, που επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στο ατομικό και συλλογικό εργατικό δίκαιο, περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που παρουσιάστηκε από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, την υφυπουργό Μαρία Συρεγγέλα και τη Γενική Γραμματέα Άννα Στρατινάκη.
ΣEΛ. 5



Ευρωπαϊκό προβάδισμα στις επενδυτικές
επιλογές για το β’ τρίμηνο

Oι εξελίξεις αναφορικά με την εξάπλωση ή μη της πανδημίας, η επιτυχία στα προγράμματα εμβολιασμού, αλλά και η καλή πορεία στις δημοσιονομικές νομισματικές παρεμβάσεις και πολιτικές για την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της πανδημίας, θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν τις συνθήκες που επικρατούν στις διεθνείς αγορές και ειδικά στην Ευρώπη.

ΣEΛ. 26



Κατασκευές: κορυφώνεται
η μάχη για νέα έργα


Eν αναμονή ολοκλήρωσης διαγωνισμών -από τις μεγάλες παραχωρήσεις όπως η Εγνατία Οδός έως μικρότερα έργα ΣΔΙΤ- βρίσκεται βραχυπρόθεσμα ο κλάδος των κατασκευών, ενώ στη μεγάλη εικόνα βρίσκονται πλέον τα μεγάλα έργα που θα προκηρυχθούν τα επόμενα χρόνια και θα συγχρηματοδοτηθούν από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και ευρωπαϊκά κεφάλαια.

ΣEΛ. 15


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr