:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1207 7 - 11 Μαίου 2021


Θέλει χρόνο

Χωρίς έσοδα έκλεισε το 2020 η νεοσύστατη εταιρεία Cairomezz, εξέλιξη καθ' όλα αναμενόμενη. Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που κατέχει η CairoMezz είναι το 75% των ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine notes), καθώς και το 44,9% των ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης (junior notes) της τιτλοποίησης «Cairo». Οι παραπάνω ομολογίες φέρουν μεν επιτόκιο (Euribor τριμήνου πλέον 5% για τις mezzanine και Euribor τριμήνου πλέον 8% για τις junior), αλλά αυτό καταβάλλεται εφόσον έχουν εξοφληθεί προηγουμένως οι υποχρεώσεις προς τρίτους και έχουν καταβληθεί τόκοι και κεφάλαιο στους κατόχους ομολογιών υψηλής διαβάθμισης (ελέγχονται κατά 100% από την Eurobank). Κοντολογίς, θα πάρει χρόνια.

ΥΓ. Η μεσολάβηση της πανδημίας δεν οδήγησε σε αναπροσαρμογή της δίκαιης αξίας (56 εκατ. ευρώ) των κατεχόμενων από την εταιρεία ομολογιών. Αυτό θα γίνει, σύμφωνα με την εταιρεία, εφόσον κριθεί ότι επηρεάζονται δυσμενώς, λόγω πανδημίας, οι χρόνοι είσπραξης.


Πήρε waiver

Waiver ζήτησε και πήρε από πιστώτριες τράπεζές της η Avax για κάποιους χρηματοοικονομικούς δείκτες δανειακών συμβάσεων (covenants), τους οποίους δεν πληρούσε την 31η Δεκεμβρίου 2020. Ο όμιλος διεύρυνε το περιθώριο μεικτού κέρδους (9,5% από 7,4%), λόγω της αλλαγής στο μείγμα εσόδων και βελτίωσε τα EBITDA (61 από 58 εκατ. ευρώ), από την άλλη, όμως, είδε τον καθαρό δανεισμό να αυξάνεται καθώς όπως και οι υπόλοιποι μεγάλοι του κλάδου έκαψε χρήμα.

O καθαρός δανεισμός στα 511 εκατ. ευρώ (8,3x τα EBITDA). ΥΓ. Τα κέρδη μετά από φόρους επηρεάστηκαν θετικά από αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση 4,8 εκατ. ευρώ.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr