,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1207 7 - 11 Μαίου 2021


  2 δισ. ευρώ «λιμνάζουν» σε 31 εισηγμένες

Mε βάση τα στοιχεία της της οικονομικής χρήσης 2020, 31 εισηγμένες (κάτι παραπάνω από τις μία στις πέντε) διέθεταν αρνητικό καθαρό δανεισμό (θετικό καθαρό ταμείο), δηλαδή τα διαθέσιμά τους μαζί με τις χρηματοοικονομικές τους επενδύσεις υπερέβαιναν το σύνολο των υποχρεώσεών τους προς τράπεζες και εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης.
ΣEΛ. 15



Τι... κρύβεται πίσω από τα χαμηλά P/E

H πολύ σημαντική άνοδος των τιμών των μετοχών από το Νοέμβριο του 2020 έως σήμερα, σε συνδυασμό με τον επηρεασμό των περσινών οικονομικών αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιρειών από την πανδημία, έχουν ανεβάσει τους δείκτες P/E στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.
ΣEΛ. 13



Συνταγές επιβίωσης για ραντιέρηδες
στο νέο κόσμο των επενδύσεων

O κόσμος αλλάζει. Η διαχείριση χαρτοφυλακίων σταθερού εισοδήματος πρέπει να αλλάξει και αυτή. Το να κοιτάς μπροστά τώρα, από οποιαδήποτε άποψη, είναι πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι ήταν στο παρελθόν. Διαχειριζόμουν επενδύσεις σταθερού εισοδήματος από το 1958 μέχρι νωρίτερα φέτος, εκμεταλλευόμενος μια από τις μεγαλύτερες bull markets στα ομόλογα.

ΣEΛ. 26



Οι αλλαγές στο 8ωρο, τα ευρωπαϊκά
μοντέλα και τα ερωτήματα


Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί εντός των επόμενων ημερών, βάσει των κυβερνητικών εξαγγελιών, το σχέδιο νόμου για τα εργασιακά, με αιχμή τις διατάξεις για το ελαστικό 8ωρο και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αλλά και τις αλλαγές στο ύψος των υπερωριών.

ΣEΛ. 6 - 7


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr